Lesertips

Lesertips er sendt inn fra våre lesere. Her kan du lese om tips til turer, utstyr, kajakk, bekledning og mye mer. Kanskje du har noen tips du vil dele?

Ærlige omtaler av 10 tørrdrakter! Din kjøpshjelp i jungelen!

Ærlige omtaler av 10 tørrdrakter! Din kjøpshjelp i jungelen!

Det er blitt høst og vi er på veg inn i den kalde fine tida! Vi padlere må derfor i gang med å forberede høst- og vinterpadlingen. Her får du en gjennomgang av 10 mye brukte tørrdrakter, ærlige omtaler fra erfarne padlerer her i landet!

Trenger du kniv på padleturen?

Trenger du kniv på padleturen?

Alle som driver med friluftsliv trenger en kniv. Dette gjelder også for oss padlere, men en elvepadler eller brottpadler har et annet behov enn en som padler solskinnstur på stille dager. I denne artikkelen gjennomgår vi noen faktorer slik at du kan finne kniven som er best egnet for nettopp ditt behov!

Ror for surfski

Ror for surfski

Dette er et tips forbeholt de som padler surfski. Surfski kommer som regel levert med et standard ror fra fabrikken. Dette er veldig ofte et allroundror som skal passe de fleste situasjoner. Det gjør de også, men du skal ikke så langt ut på skalaen fra «normalen» før du kan ha god nytte av litt mer spesialiserte ror.

Lesernes Blinkskudd

Lesernes Blinkskudd

Lykkelig som liten -Det er fint med padling i vakker natur under stupbratte fjellsider, men en tur i

Setepute gir bedre sittestilling

Setepute gir bedre sittestilling

I en havkajakk ligger setet ofte så lavt ned mot dørken som mulig. Dette gir best stabilitet og plass i sittebrønnen. Dette er imidlertid ikke den optimale padlestillingen om vi tenker på framdrift.

Bærehåndtak

Bærehåndtak

Når man er på overnattingstur med kajakken blir den ganske tung. Dette merkes godt når man skal løfte den opp av vannet og i sikkerhet for høyvann og bølge.

Skotørker

Skotørker

Sure padlesko og hansker er et velkjent problem for padlere. Neopren som brukes rett mot huden, får ofte en egen lukt, og den er som regel ikke av det gode. Det gjør igjen at mange henger eller setter utstyret ut til å tørke i friluft.

VHF i kajakk

VHF i kajakk

I denne utgaven har vi fått et tips fra Ronny Riise, fulltids padlekursholder, ivrig bruker av sjøen og NPF Veileder hav og International Coach i British Canoeing. Han er også ganske sikkert den som har holdt flest padlekurs på Vestlandet. Riise forteller:

303 Aerospace protectant

303 Aerospace protectant

303 er et begrep i padlemiljøet. Det brukes på lateksmansjettene på padlebekledning og på gummiluker. På lukene har stoffet to funksjoner; det beskytter lukene mot uv-stråling og det gjør dem mye lettere å få av og på.