Lesertips

Lesertips er sendt inn fra våre lesere. Her kan du lese om tips til turer, utstyr, kajakk, bekledning og mye mer. Kanskje du har noen tips du vil dele?

Lesernes Blinkskudd

Lesernes Blinkskudd

Lykkelig som liten -Det er fint med padling i vakker natur under stupbratte fjellsider, men en tur i

Setepute gir bedre sittestilling

Setepute gir bedre sittestilling

I en havkajakk ligger setet ofte så lavt ned mot dørken som mulig. Dette gir best stabilitet og plass i sittebrønnen. Dette er imidlertid ikke den optimale padlestillingen om vi tenker på framdrift.

Bærehåndtak

Bærehåndtak

Når man er på overnattingstur med kajakken blir den ganske tung. Dette merkes godt når man skal løfte den opp av vannet og i sikkerhet for høyvann og bølge.

Skotørker

Skotørker

Sure padlesko og hansker er et velkjent problem for padlere. Neopren som brukes rett mot huden, får ofte en egen lukt, og den er som regel ikke av det gode. Det gjør igjen at mange henger eller setter utstyret ut til å tørke i friluft.

VHF i kajakk

VHF i kajakk

I denne utgaven har vi fått et tips fra Ronny Riise, fulltids padlekursholder, ivrig bruker av sjøen og NPF Veileder hav og International Coach i British Canoeing. Han er også ganske sikkert den som har holdt flest padlekurs på Vestlandet. Riise forteller:

303 Aerospace protectant

303 Aerospace protectant

303 er et begrep i padlemiljøet. Det brukes på lateksmansjettene på padlebekledning og på gummiluker. På lukene har stoffet to funksjoner; det beskytter lukene mot uv-stråling og det gjør dem mye lettere å få av og på.

Vakre labyrintar ved Tysnes

Vakre labyrintar ved Tysnes

Denne artikkelen er mellom anna frå nordsida av Tysnes, frå dei tronge sunda mellom Våge og Malkenes, med Bjørnafjorden utanfor. Ein førstegongspadlande i området vil oppleve sunda mellom øyane og holmane som ein labyrint. Enkelte passasjar er så smale og grunne at det på fjøre sjø er vanskeleg å komme gjennom sjølv med kajakk.

Smart hempe på dekkstrikk

Smart hempe på dekkstrikk

Lesertipset i dette nummeret kommer fra Alf Andreassen i Alfa Fritid. Han er en meget kunnskapsrik og erfaren padler, og lanserer med dette en løsning for å gjøre det enklere å få tak i strikkene på dekk.

JIF skurekrem

JIF skurekrem

Tipset i dette nummeret kommer fra daglig leder i Eian Fritid AS, Hege Suarez Eian. Hun har et enkelt, billig og genialt tips til vårpussen av kajakken.