4059 Views

Nytt utstyr, nye muligheter – også for tyvene

April 15, 2023
Skrevet av:

Marte Ostmoe

Det spraker og frister av nytt utsyr i butikkene. Tilbudene er bokstavelig talt strømlinjeformet. Det sterke farger og smarte snitt. Men er du ikke litt lur selv, da kan innkjøpene raskt komme på andres hender.

– Bruk lås, oppfordrer kommunikasjonssjef i If, Sigmund Clementz. Han legger til at de samme reglene som gjelder sykler, også gjelder oppbevaring av kano og kajakk.

Så lenge kajakk eller kano ikke er i bruk og oppbevares på eiendommen, hjemme eller på hytta, da er det innboforsikringen som gjelder. Denne dekker brann eller tyveri, men altså kun hvis utstyret er låst. Oppbevares utstyret ute, skal det være låst til stativ. Hvis det oppbevares i garasje, naust eller bod, skal dørene være forsvarlig låst.

Lås laget av vire vil Clementz fraråde oss å bruke. Denne kan lett klippes rett av.

Sigmund Clementz
Lås, lås, lås: Sigmund Clementz i If Forsikring minner om at innboforsikring gjelder kun hvis eiendelen er låst. Foto: If

Helmaks

Er du uheldig og får kajakks stjålet fra egen eiendom, da kan du som kunde av If få en erstatning på 30.000 kroner. Dette er et maksbeløp. Er kajakken eller kanoen din er verdt mer enn dette, da anbefaler Clementz en egen verdisaksforsikring. Denne dekker tyveri og hærverk og gjelder i hele Norden.

Rydd i forsikringene

Ulykker som skjer under padling på hav, vann eller elver kan dekkes av andre forsikringsavtaler. Her er tilbudene mange og ofte overlappende. Hvilken forsikring trenger vi egentlig? I neste utgave av Padling har vi forsøkt å rydde litt i forsikringskaoset.

Oransje surfebrett
Moro: Det er gøy med nytt utstyr så sant det ikke blir stjålet. Foto: Pavel Danilyuk

Kanskje er det slik at vi faktisk er dobbelt forsiktet? Tenk hvis det er penger å spare? I så fall vil vi kunne få kroner til overs som igjen kan benyttes på nytt utstyr. Men husk: Ikke bare du fristes av det nyeste nye – det lokker også tyven!

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy