Turer

Vi drar land og strand for å samle gode opplevelser til deg som leser. Her finner du smakfulle turer til både inn- og utland.

Ned Akerselva i packraft  -fra professor Drøvel til øl på Sørenga!

Ned Akerselva i packraft -fra professor Drøvel til øl på Sørenga!

Alle har hørt om Akerselva, få har padlet den. Vi ville gjøre hele elva, alle de 10 kilometrene, fra starten i Maridalsvannet og nedover til Munchmuseet i Bjørvika. Og for en tur det ble! Dette er noe av den mest varierende urbane packraft-turen man kan ha her i landet! 

Skomvær, -stedet ytterst i verden!

Skomvær, -stedet ytterst i verden!

Se for deg kartet over Lofoten. Med bil kan du kjøre helt til Å, men Lofotodden strekker seg enda en mil lengre. Videre er det en liten mil til øya Mosken, og enda en halv mil til Værøy. Fra Værøy til Røst er det 2 nye mil, og så, 1,4 mil videre, til den øya som er lengst vekk av de alle. Skomvær.

-Dette var det mest krevende!

-Dette var det mest krevende!

Daniel Salbu har brukt sommeren på å padle fra Svenskegrensa til Russegrensa. En strekning på hele 2900 kilometer. Av de 63 dagene på tur lå han værfast i 11 dager. Vi i magasinet Padling spurte hva de største utfordringene var på en slik langtur. Salbu drar frem tre utfordringer han oppdaget underveis.

Spennende padling i villmark

Spennende padling i villmark

Det er sjelden så fint ute som når sola skinner og vårsnøen kryper oppover liene i takt med økende solvarme. Etter en lengre nedbørsperiode med både snø og regn og vind gjorde det godt å våkne opp til skyfri himmel og null vind.

Padling i den kalde, fine årstiden

Padling i den kalde, fine årstiden

En av de positive effektene som oppsto her hjemme som følge av pandemien, var at svært mange nordmenn skaffet seg kajakk. Nå drar det seg mot jul. Det er nok fortsatt flere som får ski i julegave enn dem som får kajakk, men likevel er det stadig flere av oss som bryter barrieren knyttet til det å padle nå, vinterstid. Og bra er det!

Med kajakk mellom kjøpesentre

Med kajakk mellom kjøpesentre

Små og større vassdrag forsvinner når urbaniseringen brer seg. Ingen bryr seg om en bekk eller elv. De havner i rør. Samtidig er alle enige om at de skal bevares. På en søndagstur gjennom Åsane i Bergen padlet vi nesten seks kilometer i kjøpesenterterreng, og vi talte ihvertfall 14 handlevogner. Men vassdraget lar seg rydde, ogvi håper det kan bli en perle både fra landsiden og fra kajakk.

Padling på speilblank sjø

Padling på speilblank sjø

Om det er morgen eller kveld spiller ingen rolle. Når sjøen roer seg og legger seg flat er det noe fredfullt og ekstra innbydende ved fjordlandskapet. Vi inviteres rett og slett ut til å nyte de vakre, uimotståelige speilbildene i naturen, og når vi sitter i kajakkene våre i slike omgivelser er det flere av oss som kjenner på en indre ro.

Når du vil padle med ren samvittighet

Når du vil padle med ren samvittighet

Husker du den litt koselige mannen i TV-serien Livet på Saltkråkan? Den svenske kajakkprodusenten Melker er oppkalt etter ham. Navnet gir assosiasjoner til hav og sol. Gründeren Pelle Stafshede vil også at vi skal tenke miljø. Ja, han tenker på hele verden!

Norge på tvers i kajakk – i hvert fall nesten

Norge på tvers i kajakk – i hvert fall nesten

- Skal vi ikke like godt padle Norge på tvers? spurte Egil, og idéen var sådd.