Pinnekjøtt til juleturen
Som sunnmøring er jeg vokst opp med pinnekjøtt som det ubestridte festmåltidet på årets mest forventningsfulle dag, julaften. Her får du tips til forberedelsene til det som kan bli årets mest smakfulle padletur.
Som sunnmøring er jeg vokst opp med pinnekjøtt som det ubestridte festmåltidet på årets mest forventningsfulle dag, julaften. Her får du tips til forberedelsene til det som kan bli årets mest smakfulle padletur.
Dersom du er en av de mange nordmenn som ennå ikke har smakt kjekjøtt, så håper jeg du vil la deg inspirere av denne lille anbefalingen. Kjekjøtt er nemlig magert, mørt og smaker godt. Og det er tilsvarende for geiter som for sau – det er de unge dyrene som har det møreste, beste kjøttet.
Har du prøvd kokt torskerogn sammen med majones og noen sitrondråper på brødskiva? Ikke? Da vil jeg sterkt anbefale deg å prøve dette!
Dette er andre artikkel i en serie på fire, der du får tips til enkel og god mat som du kan trylle frem på turen. Her er det ikke spesifikke oppskrifter, men heller noen retningslinjer og grunnprinsipper som vil kunne hjelpe deg til å oppnå et godt sluttresultat.
Padletur uten matpause er ikke en skikkelig padletur, etter mitt syn. Og er jeg først på tur med padlevenner, så forventer jeg at vi tar oss tid til å finne frem stormkjøkkenet og diske sammen noe digg.