3320 Views

Hjemmelagde burgere

Jeg kan vel like gjerne innrømme det - jeg elsker burgere! Men det må være skikkelige greier - hjemmelaget, altså. Det skjedde noe etter at jeg smakte min broders hjemmelagde burgere på hytta hans for et par år siden.

Mai 30, 2018
Skrevet av:

administrator

Mat på padleturen som smaker helt fantastisk

På tross av at min bror har kokkebakgrunn ble jeg imponert. Jeg ble også nysgjerrig, og tenkte at dette kunne kanskje jeg også klare. Og så oppdaget jeg at det ikke er noen heksekunst å få til. Og så oppdaget jeg at det ikke er noen heksekunst å få til. For å bruke Hellstrøm-terminologi kan jeg jo bare si at mine egne burgere smaker helt fantastisk!

Denne artikkelen er viet burgere, og du får tips til hvordan du kjapt kan gjøre burgermåltidet spennende gjennom et rikt tilbehør. Du kan like gjerne trå til med å lage tolv med en gang, fordi det ikke tar så mye lengre tid enn om du vil lage bare fire. Du fryser ned det som ikke går med de første dagene.

Du trenger

Du trenger kvernet karbonadekjøttdeig. 800 gram fra storfe og 400 gram fra svin gir en bra miks. Men begynn gjerne med de flytende tingene og rør inn krydderet slik at dette fordeler seg jevnt og fint. Du trenger en tilstrekkelig stor bolle som rommer alt du skal ha i den, og hvor du får elte og jobbe med deigblandingen som skal stekes til saftige og smakfulle burgere.

Du begynner med eggene, og fortsetter deretter med de andre saftige greiene slik som sennep, ketsjup, BBQ-saus og krydder. Rør inn strøkavringen og visp sammen for å få en jevn blanding før du har i kvernet karbonadekjøttdeig, finhak- ket løk og chilipepper. For å få jevn og god kvalitet på burgerne er det viktig at alle ingredienser blandes godt. Det trengs litt arbeid i form av knaing og elting, slik at alt sammen er jevnt og fint blandet med alt det andre, før du lager burgeremnene og steker dem.

Strøkavringen vil sørge for en porøs, deilig og knasende konsistens i burgerne. Men mest av alt vil disse oppleves saftige og krydrete sammen med dressingennår du tar deg en munnfull. Lag gjerne burgerne litt tykke, noe som er bra når de senere skal varmes opp igjen. Nå har du et supert utgangspunkt til deilig turmat, og herfra kan du variere med ulikt tilbehør.

En ost som jeg har erfart smelter fint på burgerne er revet mozzarella av merket Apetina, men det lønner seg å ha lokk over stekepannen på stormkjøkkenet når du har lagt på osten, uavhengig av hvilken type og hvilken produsent du måtte velge. Bruk moderat varme. Blåmuggoster et spennende valg, men kanskje ikke det tryggeste om du satser ene og alene på  dette til en stor gruppe padlekompiser. Å ha det som en av flere valgmuligheter er langt tryggere. La deg inspirere av bildene. Noe fasitsvar på hva som smaker best fin- nes ikke. Du og dine turkamerater oppfordres herved til å finne frem til deres egen favorittkombinasjon.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy