Mat

Protein og prestasjon

Protein og prestasjon

1. november er verdens vegandag. Hvorfor i all verden skal vi spise kjøtt når vi har planter? Eller

Bygg deg opp med bygg

Bygg deg opp med bygg

16. oktober er verdens brøddag. Hvilket brød gir best uttelling for oss padlere? Dessverre er det ikke bare

Kystens dag

Kystens dag

Norge har verden nest lengste kyst. 100 915 kilometer. Få vet at kysten også har sin egen dag. I

Havets konfekt – østers

Havets konfekt – østers

Mange kajakkpadlere ser på middelhavsøsters som en uting. Ikke bare skraper de opp kjølen. De er også ekstremt

Om litt er kaffen klar

Om litt er kaffen klar

Etter 15. april er det i Norge ikke lov å tenne bål. Regelverket gjelder først og fremst åpen

Grovbrød og sennepssild

Grovbrød og sennepssild

Fiberrike, crunchy grovbrød med en mild, kremet sennepssild-miks som pålegg er perfekt til julebrønsjen – enten du spiser måltidet inne eller ute, på padletur. Og det smaker selvsagt spesielt godt når du har laget godsakene selv. Disse oppskriftene på brød og sildeblanding er enkle å lykkes med, og sørger for god appetitt, brede smil og masse energi.

Ishavsrøye, en rimelig delikatesse

Ishavsrøye, en rimelig delikatesse

Forslaget til råvare til turmaten denne gang er ishavsrøye. Navnet lyger litt, siden dette jo er en ferskvannsfisk. På smak er den ikke så ulik ørret, men for flere kan den sikkert synes noe mer eksklusiv – for det er slett ikke alle fiskedisker som selger denne flotte matfisken. Men det er verdt å lete eller spørre etter den, for dette er virkelig en delikatesse du kan kjøpe for en rimelig penge.

Lekre Scones

Lekre Scones

Av brødmat er scones noe av det aller beste som finnes, og samtidig noe av det aller letteste og raskeste å lage. Og det finnes nesten like mange gode oppskrifter som variasjonsmuligheter.

Havetsfestsuppe

Havetsfestsuppe

Suppe er godt året rundt, vet vi. Gjennom internett, diverse matspalter og kokebøker nærmest vasser vi i innspill i jakten på den perfekte oppskriften på den perfekte retten. Som matglad sunnmøring, oppvokst ved kysten, er det få ting jeg setter høyere enn en god fiskesuppe. Når fisk og skjell kommer sammen – i samme tallerken – velger jeg å kalle det havets festsuppe.