3150 Views

Pepperonikuler og popcorn!

Dagens 2-retters på padletur passer fint dersom du har barna eller ungdommene med på turen, da dette er et fint fingermatmåltid der man blir sittende og skravle og spise. Husk bare at du lager nok kuler!

September 12, 2022
Skrevet av:

Laila Johanne Reigstad

Måltidet vi deler i dag er nok det 2-retters måltidet som tar kortest tid å lage av de måltidene vi har tipset om så langt. Hovedretten som serveres i dag er pepperonikuler som blir stekt og ostegratinert i Omnia-ovnen. Og til dessert blir det popcorn. Runde på runde med popcorn!

Fornøyelig med ferdigdeig
Denne gangen er vi litt grei når det kommer til deig. Stikk rett inn på butikken og kjøp en ferdig deig som du kjapt ruller ut på svaberget og bruker turglasset eller -koppen til å stikke ut deigrundinger. Disse er basisen for pepperonikulene.

Bruk turglasset eller -koppen til å stikke ut deiglappene som så fylles med ajvar, pepperoni, ost, oliven og paprika. Foto: Laila Reigstad

Fyll og rull
Smør ferdiglaget pizzafyll, på hver av de runde deigbitene du har stukket ut. Legg så på raspet ost, en snei med pepperoni, stenfri oliven, tørket oregano, og kanskje en paprikastrimmel. Ikke ha for mye inni, da blir kulene vanskelig å forme. Legg kulene i silikonform i Omniaovnen. Vi anbefaler å fylle på med flere kuler i ovnen enn det vi gjorde her, for med fire hyggelige personer på tur en solrik junikveld ble det plutselig tomt. Start gjerne med tre ferdige pizzadeiger. Når alle pepperonikulene er laget så strø over raspet ost og dryss over tørket oregano. Steik på medium varme i ca 25 minutter. Finn en ren, flat plass på svaberget og bruk det som serveringsfat. Tallerkener trengs ikke, bare servietter, da man enkelt knekker av kule for kule, og spiser rett fra hånden!

Vi var tre på padleturen som spiste disse pepperonikulene, og klok av skade så anbefaler vi at du starter med tre pizzadeiger så får du nok til 4 sultne padlere! Foto: Laila Reigstad.

Lunkent popcorn
Til dessert denne gangen foreslår vi popcorn. Smelt smør i Omniaen uten silikonform. Legg upoppet popcorn oppi. Så er det bare å legge lokket på og vente på lyden av popcorn! Det er lurt å følge litt med da det skvetter poppede popcorn ned gjennom åpningen midt i ovnen, og dette kan legge seg på selve brenneren. Lunken popcorn på tur ble en kjempesuksess!

Popcorn lages raskt og enkelt i Omniaovnen! Legg merke til at det popper også ned i hullet i midten og lander på brenneren. Foto: Laila Reigstad.

Og her får du noen konkrete og detaljerte oppskrifter:
Lage POPCORN PÅ SVABERGET? Klikk HER
Lage FOCCACIA på SVABERGET? Klikk HER
Lage BLØTKAKE PÅ SVABERGET? Klikk HER!
Lage EN EKSTRA KUL BROWNIES PÅ SVABERGET? Klikk HER!
Lage LASAGNE på svaberget? Klikk HER!
Lage PEPPERONIKULER på Svaberget? Klikk HER!

Og, har du merket at det innimellom rimer på gassboksen?
HER leser du hvorfor!

Matspalten «2-retters på padletur!» er sponset av OMNIA ved at de har sendt oss noen ovner med tilbehør. De råder ikke over innholdet i spalten, det er det redaktøren i magasinet som bestemmer, alt etter hva hun lager på svaberget underveis på padleturen, eller i campen om kvelden!

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy