1519 Views

Lasagne til middag og en stylet brownie til dessert!

Vokste du også opp med turmaten polarbrød, syltetøy på klemmeflaske, rosiner, pølser og tomatsuppe? Matspalten endrer seg fordi matlaging på tur endrer seg. I dag får du oppskrift og innsikt i hvordan du lager lasagne til hovedrett og en stylet brownie til dessert ved å bruke tur-steikeovnen Omnia!

Mai 18, 2022
Skrevet av:

Laila Johanne Reigstad

Om det tar lang tid? Neida. Bland sammen mens du fortsatt går i padledrakten, sett til steking og innen du har skiftet av padledrakten, slått opp teltet, og fått tørrposene fra kajakken til teltet, så er maten ferdig!

Lasagne på svaberget!
Du trenger to skåler. I den ene blander du ferdigkjøpt finrevet standard hvitost med 2 dl melk og 1 ts revet muskatpulver. Ingen varming eller koking. Der har du ostesausen klar! I den andre skålen blander du to gulerøtter som du har skåret i tynne skiver, sammen med en finhakket løk, og to bokser med finhakkede tomater rett fra butikkhyllen. Ha smuldret kjøttdeig opp i tomatsausen, eller la vær. Da er tomatsausen klar. Så skjærer du en squash i tynne skiver, og river ost til topplaget. Knekk til lasagneplatene ved å bruke flat hånd i kombinasjon med en rett kant på en stein.

Legg lag på lag ned i silikonformen: tomatsaus-lasagneplater-ostesaus-squashskiver-tomatsaus-lasagneplater-ostesaus-squasskiver-ostesaus-tomatsaus. Til sist tar du revet ost på toppen, og starter stekingen! Foto: Laila J Reigstad.

Lag på lag
Nå legger vi lag på lag ned i silikonformen i Omnia-ovnen: tomatsaus-lasagneplater-ostesaus-squashskiver-tomatsaus-lasagneplater-ostesaus-squasskiver-ostesaus-tomatsaus. Til sist tar du revet ost på toppen, og starter stekingen. Stek på medium+ varme i 50 minutter. Siste 5 minuttene kan du skru opp blusset slik at du får deilig og godt gratinert ost på toppen. Velbekomme!

Lasagnen lager du til på 10 minutter og steker så i 50 minutter, mens du slår opp teltet, tar et bad, eller nyter en god samtale på svaberget. Server gjerne brød til lasagnen. Dagens hovedrett er klar! Foto: Laila J Reigstad.

Lukten av nystekt brownie!
Brownies må jo være den mest anvendelige kaken. Det passer utmerket i alt fra barnebursdag og dugnad, til 17. mai-feiring og padletur. Klart du kan lage den hjemme og ta med, men det er noe eget å lage den undervegs, enten fordi du er på tur i mange dager, eller du bare vil sitte rundt bålet i teltleiren og kjenne lukten av lunken brownie sive ut til! Her får du oppskriften som løfter brownien til å bli en restaurant verdig, og alt vi tilsetter er Oreo-kjeks og marshmallows. Det tar bare to minutter lengre enn å lage en klassisk brownie!

Oppå halve mengden av brownie-røren legger du Oreo-kjeks og marchmallows. Fyll på resten av røren mellom marshmallowsene, og stek i cirka 20 minutter. Foto: Laila J Reigstad.

 

Oreo-kjeks og marshmallows
Det enkleste er å bruke en ferdig brownieblanding fra butikken, der du bare tilsetter smeltet smør, litt vann og et egg. Visp sammen blandingen og legg omtrent halvparten av røren ned i silikonformen i en OMNIA-ovn. Legg så Oreo-kjeksene jevnt ut på toppen av røren. Oppå kjekset legger du en stor marshmallow eller flere små. Legg så resten av røren mellom kjeks/marshmallow. Da kan du starte steikingen, i ca 20 minutter på medium bluss. Følg med underveis slik at du ikke oversteker og får en tørr brownie.

Vi innrømmer: Padletur med lunken brownie, knasende kjeks og seig marshmallow kan bli en vane! Foto: Laila J Reigstad.

Se filmen der vi lager lasagne på svaberget!
Det er vi padlere som tenker ut og lager matrettene du får tips om i disse artiklene i den nye matspalten. Scan og se filmen da vi laget lasagnen på padleturen! Her er QR-kode og her er link til nettsiden.

Her kan du se hvordan det gikk da vi laget lasagne i Omnia-ovn på svaberget!

Se filmen der vi lager brownien på svaberget!
Scan denne QR-koden eller klikk på linken HER for å komme til nettsiden, så kommer du deg inn på filmen vår og ser du hvordan vi laget Brownien!

Her kan du se hvordan det gikk da vi laget denne Brownie-varianten i Omnia-ovn på svaberget!

OMNIA-nybegynner? Her er våre beste tips for å lykkes!
1 Startvolumet på røre eller deig: Ved for lite volum kan du få en hardsteikt liten sak uten særlig sjarme, og ved for mye volum hever maten helt opp i lokket og blir svidd. I alle omskriftene vil du derfor bli rådgitt på hvilket volum det er smart å starte ut med.
2 Hvor kraftig blusset skal brenne: Dette kommer med erfaring, men bruk heller litt lavere bluss i starten. Da tar stekingen litt lengre tid, men du har full kontroll.
3 Steketid: Steketiden er vanligvis litt kortere enn i stekeovnen hjemme fordi det her er varme også midt inne i baksten, ikke bare over og under.
4 Bruk silikonform: Ved å bruke silikonform unngår du at maten henger seg fast i metallet i selve ovnen, det er mye lettere å ta maten ut av ovnen, og det blir minimalt med rengjøring. Et unntak er om du lager foccacia med mye olje, da kan det bli for varmt for silikonformen innerst mot midten av formen, slik at silikonformen begynner å få sorte flekker og evt smelter litt.
5 Uten silikonform: Då må du smøre formen veldig godt med smør i alle linjer. Olje er ikke nok.

Lag middags-foccacia på padleturen!
Ble du inspirert til å lage mer snaddermat på svaberget på tur? Les hvordan du lager en herlig middags-foccacia HER!

Lag Bløtkake på svaberget!
HER har du linkt til hvordan å lage en bløtkake på padleturen!

 

Lykke til med steiking og baking på padleturen!
Vi digger det nye utekjøkken-mulighetene som OMNIA-ovnene gir!

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy