4551 Views

303 Aerospace protectant

303 er et begrep i padlemiljøet. Det brukes på lateksmansjettene på padlebekledning og på gummiluker. På lukene har stoffet to funksjoner; det beskytter lukene mot uv-stråling og det gjør dem mye lettere å få av og på.

Oktober 22, 2020
Skrevet av:

Hallvard Torp

Jeg har fått flere tips om dette. Gummiluker som ikke behandles blir ofte morkne, stive og sprekker opp. Det samme gjelder lateksmansjetter. Men her vil jeg framheve den mer umiddelbare effekten 303 har på lukene. De blir mye enklere å ha med å gjøre om man sprayer litt 303 på innsiden der de er i kontakt med lukeringen på kajakken.

Om det skulle være vanskelig å få tak i 303, kan silikonspray også brukes. Silikon gjør lukelokkene enkle å få av og på og gjør at gummien holder seg myk og fin lenger, men dette vil ikke gi den ekstra gevinsten av beskyttelse mot uv-stråling, om man bruker det utenpå lukelokkene.

303 kan også brukes på gelcoat og gir beskyttelse mot uv-stråler der også, noe som kan være bra om du lagrer kajakken mye ute. Det kan også sees på som en latmannspolering. En liten jobb som gir et fint og skinnende skrog. 303 fåes hos velassorterte kajakkbutikker for noen hundrelapper.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy