4074 Views

Våte drømmer med Mia Derdau – splitter ny leder for Voss Elveklubb

April 22, 2023
Mia Derdau
Skrevet av:

Marte Ostmoe

Etter to år i Voss Elveklubb har Mia Derdau avansert til klubbens daglig leder. Hun har erfaring fra brattpadling, rafting og havkajakk. Størst av alt er elvepadling. 

Alder: – 30 år

Stilling: – Daglig leder, Voss Elveklubb

Når ble du daglig leder for Voss Elveklubb? – Jeg startet i mars i år. Dette etter å ha jobbet to sesonger for klubben.

Har du da noen ansatte under deg?  – Voss Elveklubb har en erfaren og engasjert stab på 8-10 personer. Alle jobber med kurs, sommerskole og andre aktiviteter. For de fleste er dette en helge- og feriejobb.

Mia Derdau
Sommersmil: Mia Derdau er instruktør på kajakklubbens sommerskole. Foto: Greig McColm

Er dette drømmejobben? – Å jobbe med hobbyen sin er noe mange drømmer om. Jeg er veldig fornøyd med å bidra til å skape et sted ungdommer, nybegynnere og erfarne padlere kan dele gleden ved elvepadling.

Av etternavnet ditt kan vi forstå at du er fra et annet land – hvilket? – Jeg ble født og oppvokst i Danmark. Etternavnet mitt forblir et mysterium.

Når hørte du om Ekstremveko på Voss for første gang? – Jeg hørte om Ekstremsportveko første gang i 2014, ganske tidlig i min padlekarriere. Jeg deltok selv for første gang i konkurransen brattpadling i 2020.

Er det Norge, Voss, padling eller kanskje også kjærligheten som fikk deg til å flytte hit? – Det var først og fremst kjærligheten kajakken som tok meg til Norge. De siste 10 årene har jeg reist til mange forskjellige steder i verden for å padle på elver. Drømmen om å leve et sted med vakker natur, elvepadling og særlig padlemiljøet på Voss fikk meg til å flytte hit.

Hvilken ledererfaring har du fra tidligere? – Jeg har jobbet som rafting-guide i mange år. Selv om dette ikke var en lederstilling, har jobben som turleder på rafting og arbeidet i elvemiljøet gitt meg verdifulle erfaringer.

Hvor lenge har du padlet? – Jeg begynte å padle havkajakk på en folkehøgskole i Danmark i 2013. Etter en uke med elvekajakk-kurs i Norge var det ingen tvil om at jeg måtte gjøre mer av dette. Året etter pakket jeg bilen og har siden da brukt all tiden min på elvepadling som hobby og arbeid.

Får du selv muligheten til å gjøre noe artig under sommerhalvåret når dere arrangerer sommerskole og kurs? – Den norske sommeren gjør elvepadling til noe helt spesielt. Her kan du faktisk holde på med padling også på kveldstid. Det blir en del dager på elven i løpet av sommeren, mange på jobb, men også mange på fritiden. Jeg tilhører nok kategorien «en av de gale» som har dedikert livet mitt til elvepadling. Etter sesongen reiser jeg sørover og fortsetter padleeventyret gjennom vinteren.

Mia Derdau
Gode utsikter: Mia Derdau ser frem til å lede Voss Elveklubb. Foto: Derek Murphy.

Hva er ditt padlemål for 2023 i Norge? – Å alltid å ha det gøy.

Har du noen andre våte padledrømmer? – Drømmen min er fortsatt den samme som da jeg begynte. Jeg ønsker å bli bedre på padling og selvfølgelig opprettholde livsstilen min med elvepadling og den litt utradisjonelle måten å leve på.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy