1327 Views

Håpet er lysegrønt: – Reis bedre

April 22, 2024
Forfatter
Skrevet av:

Marte Ostmoe

Reis bedre er tittelen på en ny bok vi presenterer nærmere i vårens trykte magasin. Men gjelder dette for oss padlere?

VisitNorway har laget en liste over 10 tips som kan gjøre at vi reiser bedre og agerer mer ansvarlig som turister.

 1. Let etter skjulte perler i lavsesong: Når du drar i lavsesongen, er sannsynligheten større for at du finner unike overnattingssteder, skjulte perler og at du har de største turistattraksjonene helt for deg selv.
 2. Spis lokale delikatesser: Besøk koselige gårdsutsalg og spis på restauranter som serverer lokale råvarer. Hvis du vil holde deg til det våte element, da besøker du restauranten Under. Stedet er Lindesnes og Norges sørligste punkt. Har får du både spektakulær natur, arkitektur og kortreist michelin-mat.
 3. Dra på tur med en guide: Har du lyst til å prøve toppturskikajakkjuving eller brevandring, men usikker på hvordan du burde gjøre det? Dra på en guidet tur. På denne måten vet du at sikkerheten din vil bli ivaretatt, samtidig som at du får den beste opplevelsen hos noen som kan det.
 4.  Velg kollektivt og mer miljøvennlig: Å utforske nye plasser er morsommere når man henger seg på de lokale. Ta buss eller tog neste gang du skal ut på tur. Og visste du at noen av de norske togrutene er rangert som noen av de fineste i verden. 
 5.  Sporløs ferdsel: Ikke ta med deg noe annet enn bilder, minner og søppel. Les deg gjerne opp på naturvettreglene før du legger ut på tur.

  Reis grønt
  Reiseminner: Noen opplevelser kan også gi god samvittighet.
 6. Reis sakte: Det nye konseptet «Slow travel», eller langsom reise, betyr at du reiser mindre og blir lengre på en plass, men opplever og utforsker merenn du kanskje har gjort på tidligere reiser.
 7. Ta deg en workation: Det kan det bli! Kombinér reisen med jobb slik at du kan bli lenger.
 8. Kjøp lokale varer og opplevelser: Når du bruker pengene dine hos lokale bedrifter, bidrar du til at lokalsamfunnet får bedre økonomi og flere arbeidsplasser.
 9. Reis som om du bor der: Unngå de største turistattraksjonene. Få innsidetips av noen som kjenner godt til de beste stedene!
 10. Kjøp lokale varer og opplevelser: Når du bruker pengene dine hos lokale bedrifter, bidrar du til at lokalsamfunnet får bedre økonomi og flere arbeidsplasser.

Gøy med grønt

Som om dette ikke er tips nok. Trygve Sunde Kolderup har nettopp kommet ut med en ny bok.

Reis bedre – en guide til større inntrykk med mindre avtrykk.

bokomslag
To sider av samme sak: Å reise har alltid forside – og en bakside

 

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy