2807 Views

Padling i Hordaland

Enten du vil padle rundt isolerte fyr ytterst på kysten, besøke naturskjønne fjorder eller padle i høyfjellet, har Hordaland mye å by på. I sin Padlings serie Norge Rundt har Per Roger Lauritzen besøkt de fleste padlebare kriker og kroker i vestlandsfylket. Dette kan du lese mer om i Padling 6 som kommer i salg i Narvesen 11. desember.

Desember 09, 2014
Kajakktur mot Marsteinen fyr. Foto: Per Roger Lauritzen
Skrevet av:

Edmund Mongstad

En av de mest værutsatte fyrstasjonene på norskekysten er Marstein fyr i Austevoll i Hordaland, og det er sjelden det går an å padle dit. Da jeg sommeren 2014 fikk oppleve fyret fra sittebrønnen i en kajakk var jeg derfor svært fornøyd. Da jeg var der, var det til og med greit å padle rundt den bratte øya som huser fyret og å komme seg i land for å se nærmere på fyrbygningene.

 

Det siste var ganske krevende siden landingen består av en flere meter høy kaikant. Heldigvis er det en stige som er boltet fast i den. Ved å fortøye kajakken i nederste trinn og lure seg opp stigen gikk det på et vis. Men selv om sjøen var svært så medgjørlig var det likevel så mye svell at turfølget og jeg måtte skifte på å klyve i land. Mens den ene besøkte fyret måtte den andre sitte kajakken sin og passe på at kameratens farkost ikke ble most i stykker mot kaia. Turen på land ble derfor ganske kort.

 

Les mer om denne og andre spennende spennende området du kan besøkte med kajakk i Hordaland.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy