2964 Views

Flotte forhold og godt fellesskap preget lesertur

Jeg var den heldige vinneren av en ukes padletur til Kroatia i fjor høst, i regi av Lopudreiser og i samarbeid med Padling. Jeg inviterte med kjæresten og drog spent avgårde. På flyplassen i Dubrovnik møtte vi 14 andre forventningsfulle padlere fra høstlige Norge. Flotte padleforhold, godt vær og godt felleskap preget den minnerike turen.

Mars 21, 2019
Første dag ble brukt til å finne rett kajakk og rett utstyr.
Skrevet av:

Gjesteforfatter

Første dag brukte vi i gamlebyen i Dubrovnik, før vi tok felles båt ut til Lopud, som er en fredelig liten øy uten biltrafikk. Den var ekstra rolig på denne tiden av året (6.-13. oktober) siden turistsesongen var på hell, men det var bare en ekstra bonus. Mange av restaurantene var stengt for sommeren, men da 16 norske padleturister ankom var det flere som benyttet anledningen til å forlenge sesongen en uke til.

Nesten hele gruppa samlet første dag.

 

Lite familiehotell

Vi ble innlosjert på et lite familiehotell, som vi hadde helt for oss selv. Der ble vi godt tatt i mot hele uken. Første kvelden på Lopud var det felles middag med presentasjon av deltakere, guider og program for uken. Vi var alle spente på været de neste dagene, siden det var meldt mye vind og regn. Guiden slet litt med å finne kajakker i riktig størrelse til storvokste nordmenn. Ventetiden ble derfor litt lang for utålmodige padlere som var sugne etter å komme ut på vannet. Men det ordnet seg til slutt, regnet uteble og vi hadde en fin første padletur i litt rufsete sjø til nabo øya Sipan.

Strandhogg i en landsby på øyen Kolocep.

 

Besøkte grotter

De neste dagene padlet vi rundt øyene i nærområdet, var innom små landsbyer hvor vi spiste lunsj og besøkte flere flotte grotter både med og uten kajakk. Den lengste dagsetappen var på 20 kilometer. Det ga god mestringsfølelse å oppdage at man mestret dette, også i motvind og noe sjø. Været viste seg ellers fra sin beste side med 22 grader i vannet og sol fra klar himmel, altså en god norsk sommer i et flott og fascinerende middelhavslandskap med klipper, grotter, strender og landsbyer. Om ettermiddagene var det god avveksling å utforske det spennende landskapet til fots. Øyen Lopud har et bra nett av stier som går forbi gamle ruiner, olivenlunder, både eldre og nyere småbebyggelse og kapeller og gravlunder. Fra alle steder var det flott utsikt i alle himmelretninger, og det var alltid lett å finne et hyggelig spisested.

Ventende kajakker mens vi utforsker en grotte og tar en rast på land.

 

Ble tryggere padler

Sammensetningen av gruppen vår var fin, menn og damer jevnt fordelt med en gjennomsnittsalder på 55 år. Alle hadde (i varierende grad) erfaring med padling. Både med og uten dyktig guide, dannet vi et fint og ivaretakende fellesskap, hvor vi delte kunnskap og hjalp hverandre. Å padle sammenhengende i en uke under slike flotte forhold, gjorde meg til en bedre og tryggere padler.

Fascinerende kyst med mange muligheter

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy