5509 Views

Vi tester: OPPBLÅSBART KAJAKKSTATIV TIL BILTAKET!

Ved en ren tilfeldighet fikk vi i går høre at det finnes et oppblåsbart stativ til biltak! Det brukes når du ikke har takrails! Har du prøvt det?

November 01, 2022
Skrevet av:

Laila Johanne Reigstad

Oppblåsbart takstativ til kajakk, liksom?
Umiddelbart tenker du kanskje, hva skal man med det når det er så mange metall-kajakkstativer på markedet? De i metall festes enkelt i bilens langsgående takrails, eventuelt med klemme i overgangen mellom bildør og tak. Hvorfor trenger man da et oppblåsbart et?

Ingen takrails på bilen
Dersom du ikke har takrails til å feste kajakkstativer på så er de oppblåsbare laget nettopp for dette!
Personlig har denne utfordringen oppstått når man skal leie bil i utlandet. Man leier kajakker et sted, men ønsker å padle flere steder. De aller fleste bilutleiefirmaer har ikke leiebiler med takrails, og heller ikke hengerfester. Det kan derfor bli et problem dersom du vil reise rundt med kajakker på taket for å oppleve mer. Med oppblåsbare takstativer så kan du ta disse med deg i bagen sammen med padleutstyret og så er du good to go! Eller, er du det? Vi skal teste dette!

Slik ser takstativet ut før det monteres og pumpes opp! Pumpen (blå) følger med. Foto: Laila Reigstad

Artikkelen fortsetter under

______________________________________________________________________
Hvordan transportere kajakk på biltak?
Les vår omfattende gjennomgang av dine muligheter HER!


______________________________________________________________________

Vi tester nå i november!
Det finnes flere typer oppblåsbare takstativer. Vi i redaksjonen i Padling starter denne uken med å teste amerikanske HandiRack, som består av to tykke, doble, og oppblåsbare nylon «pølser» som du monterer på tvers av biltaket. Det skal tåle 80 kilo last, og har en egenvekt på fantastiske 2 kilo!
Som deg, så lurer vi litt på hvordan dette fungerer i vind, i høy hastighet og hvordan biltaket har det!

Det oppblåsbare takstativet skal tåle 80 kilo. Det holder fint til to kajakker, som må plasseres flatt oppå! Foto: Laila Reigstad

Har du oppblåsbart kajakkstativ til biltaket?
Vi tester altså dette takstativet nå i november, og dersom du, eller noen du kjenner, bruker oppblåst kajakkstativ til biltak, så vil vi gjerne komme i kontakt med deg/dem!
Send en melding til laila@padlesiden.no
Gleder meg til å høre dine erfaringer!

Stativet har hemper for å stramme det fast til biltaket. Vi kommer tilbake med montering og bruk av stativet nå i november. Stativet er lånt ut av West System i Oslo. Foto: Laila Reigstad

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy