4166 Views

Godt med vott eller vanter

Oktober 26, 2023
Skrevet av:

Marte Ostmoe

Det er bedre å fryse på hendene, enn å ha kalde føtter. Best er det likevel å holde både fingre og tær varme.  

November banker på kjølen. Det er på tide å kle seg godt! Hode, føtter og hender er spesielt utsatte. Her må gode tiltak til. Når eller hvor mye vi fryser er personavhengig. Også hva vi foretrekker av utstyr. Noen foretrekker muffer. Andre føler seg hemmet og synes de mister bevegeligheten. Votter, vanter eller begge deler?

Camaro Titanum Thermo hanske
Termos for fingrene: Camaro Titanum Thermo hanske

Det gjelder å utforske tilbudene. Navnet Carmo Titanum Thermo hanske lover mye. Det er både elastiske, sømløse og tynne. Titaniumbelegget på innsiden gjør at de tross det tynne materialet, oppleves overraskende varme. Hanskene er laget i 1 mm SCS Titanium neopren materiale, er vanntette og tørker derfor fort.

Tar pulsen

Under overtrekk og skall-votter, men også når du skal padle på korte turer og ønsker fingrene fri, da kan det holde med såkalte pulsvanter. Pulsvanter er enkle å strikke. Du kan også enkelt lage disse selv. Bruk ermene på en gammel genser og klipp hull til tommel. For å unngå at hullet rakner, syr du enkle tungesting eller bruker overlock på symaskinen.  Svenske Woolpower leverer også pulsvanter i tynn, men holdbar ull som ikke klør.

Ta pulsen på hva som passer deg. Når har du best grep? Når trenger du vanter, votter eller begge deler? Uansett: Husk ta med et ekstra par. Enten trenger du dem selv, eller du hjelper en venn som fryser.

Vott fra woolpower
Frysepinne: Unngå stive, kalde hender og bruk votter på tur. Foto: Woolpower

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy