3958 Views

Test av kajakklys X-Flare

Det finnes endel kajakklys på markedet, og etter å ha prøvd de fleste vil jeg påstå at det er et av to problemer som går igjen hos stort sett alle; Enten er de ikke vanntette, eller så lyser de ikke sterkt nok.

Januar 22, 2019
Kajakklys X-flare
Skrevet av:

Gjesteforfatter

For en stund siden fikk jeg tips av noen venner om et lys som skulle holde over tid og som gir nok lys – X-Flare. I navnet ligger det kanskje også at dette kan brukes i nødsituasjoner (Flare er engelsk for nødbluss).

Les også: Sikkerhet er viktig

God lysstyrke

Lysstyrken er i alle fall ikke er noe problem. Det er nesten for mye. Det er to nivåer å velge mellom (750 eller 1200 lumen) både i fast lys og blinkende strobelys. Dette kan så programmeres i fire forskjellige farger og til og med i kombinasjoner av disse fargene: hvit, grønn, gul og rød (det finnes to modeller og den andre bytter grønn med blå). Alt dette styres med en knapp. Det kan høres voldsomt ut med 1200 lumen, men lykten har ingen reflektor slik at lyset spres veldig godt, så det kan ikke helt sammenlignes med lykter med konsentrert stråle.

Kajakklys som er vanntett?

Endel venner av meg i klubben har brukt X-flare i to år og anbefaler den på det sterkeste. Det er det eneste lyset som har holdt tett så lenge, sier de. En bruker det til det meste: «Jeg har en X-Flare festet på vesten og en på kajakken (Gopro feste). Bruker også X-Flare bak på sykkelen og har den med i sekken når jeg er på fjellet. Bruker den i teltet og navigering om natten.»

X-flare er veldig enkel å bruke da den bare har en knapp (av/på og programmering av lyset) og bare veier 108 gram. Det eneste minuset må være at den er litt stor. Den flyter også i vann. Det følger med fem fester som med Go-Pro standard og en borrelåsreim, noe som gjør den meget godt egnet til mange utendørsaktiviteter, og gjør den lett å feste trygt. Det er også et magnetfeste som kan festes på bil eller andre metallgjenstander om man trenger arbeidslys.

Noen anbefaler også å erstatte nødbluss med X-flare. Begrunnelsen er rett og slett at bluss blir fryktelig varm og kan gjøre skade i nødsituasjoner. Det gjør ikke X-flare, samtidig som den holder i opp til 18 timer. Den kan også festes på hva som helst, noe som gjør at en har begge hendene fri.

Les også: Tid for vinterpadling

Kajakklys X-flare på vest
Kajakklys X-flare på vest

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy