7494 Views

Test av Current Designs Squall GTS

Dette er en kajakk som er mer enn bare nedskalert, skriver Jan Fjelde i en lengre omtale av Current Designs Squall GTP. Du kan lese mer om denne båten i årets siste utgave av Padling, som kommer i salg i Narvesen førstkommende torsdag, 11. desember.

Desember 09, 2014
Scuall er en gjennomført og flott kajakk i plast.
Skrevet av:

Edmund Mongstad

Current Designs Squall GTS har lenge vært regnet som en litt mindre utgave av fabrikkens egen Storm. Etter at båten i fjor kom i en kraftig modifisert GTS-versjon, føles det unyansert kun å snakke om en nedskalert kajakk.

 

Nordamerikanske Current Designs har for lengst befestet sin posisjon i markedet. Kajakkene preges av godt konstruerte skrog og flott finish. I PADLING nummer 1-2014 testet vi produsentens populære polyetylenkajakk «Storm». Stikkord som superstabil, rask, rommelig og sjøsterk sitter fremdeles i hukommelsen. På testbåten, som er andre generasjons Squall, er kjøllinjen gjort både strakere og lengre. Selve bunnprofilen er også forandret. Dermed har fartsegenskapene i særdeleshet blitt spisset.

 

De innbyrdes målene i sittebrønnen er også justert. Designet er derimot fremdeles skremmende likt den store Storm. Men, det er bare over vannlinjen. Etter vår oppfatning bør man heretter legge seg på minnet at det handler om to båter med nokså ulik oppførsel. Les mer om denne kajakken i Padling 6, og få med deg tester Jan Fjeldes konklusjoner.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy