6387 Views

Sesongens tester!

Vi har testet litt av hvert i siden mars! Solbriller, kajakk, solceller, og satelittkommunikasjon.

September 29, 2022
Skrevet av:

Laila Johanne Reigstad

Så langt i 2022 har vi testet flere produkter som er smarte å ha for oss kajakkpadlere. I tillegg har vi kommet med flere kjøpsguider til deg, blant annet for tørrdrakter, surfski, SUP-brett, kajakker til 10 000 kroner, og packraft. I denne artikkelen får du en oversit oversikt over testene vi har gjort, så langt!

KAJAKK:
SeaBird Designs R Scott MV HDPE
Vår faste kajakktester Hallvard Torp kikket grundig på plastkajakken Scott, som SeaBird Kayaks nylig har laget. Produsenten lover at «SeaBird Designs R Scott er en havkajakk med meget stor ytelse, og et utrolig godt balansert skrog. SeaBird Designs R Scott har et moderne britiskinspirert design og er utviklet for å tåle havets tøffe utfordringer. Kajakken er meget god å manøvrere, den er rask, stabil og meget sjødyktig».
Og så spørs det da, var Hallvard enig i dette?
Les testen her!

Les vår test av plastmodellen av en tidligere anerkjent glassfiberkajakk! Foto: Hallvard Torp.

POLARISERTE SOLBRILLER: Fra sportsbriller til streetwear!
Før vi startet testen så gjorde vi et valg. Vi skulle prøve ut de solbrillemerkene som mange av oss bruker allerede. De som er litt i den dyre ende av prisskalaen, fordi vi nå regner oss som så voksne at vi etter hvert bør klare å ta vare på dyre solbriller! Vi endte dermed opp med den spennende trioen Oakley, Maui Jim og Northug. Alle brillene i testen har polariserte glass.
Fra Northug har vi testet tre ulike solbriller. To går under betegnelsen «raske briller»/sportsbriller, mens et tredje par har en mer streetwear-følelse. Fra Maui Jim har vi testet et par tettsittende solbriller med assosiasjoner til Matrix-filmene og som brukes av surfere. Og fra Oakley gikk vi for et av de klassiske «raske briller»/sportsbrillevariantene.

Her ser du testen av solbriller fra Oakley, Maui Jim og Northug!

Disse testet vi! Fra foran: Maui Jim Makaha, Oakley Radar EV Path, Northug Daycruiser (blå), Northug Daycruiser (orange), Northug Platinum Performance (gul), Northug Gold Pro Watersports. Alle brillene har polariserte glass. Foto: Laila Johanne Reigstad.

SOLCELLEPANEL til padleturen!
Skal du på langtur og trenger å lade telefon, kamerabatteri, satellittkommunikasjonsutstyr, hodelykter og annet, ja så er det å ha med seg et effektivt solcellepanel på kajakkdekket en forlokkende tanke!
Og nå er det her, et solcellepaneloppsett laget for kajakkpadlere og friluftsfolk. Oppsettet er trådløst, og det tåler saltvann. Attpåtil er det tenkt ut og satt sammen i Bergen, ikke Kina, og de aller fleste komponentprodusentene er norske! Panelet monteres på kajakkdekket og kan lade mens du padler.

Vi hadde med solcellepanelet på 6-7 padleturer, deriblant 2 helgeturer på Vestlandet.
Les HER hvordan det gikk!

Det vanntette og trådløse solcellepanelet monteres lett på kajakkdekket. Foto: Laila Reigstad.

 

SATELLITTKOMMUNIKASJON:
Når det ikke er dekning på mobilen..

Vi padlere er innimellom utenfor mobildekning. Som regel er det helt ok å ikke være tilgjengelig i kortere perioder, men hva med kommunikasjonen med omverdenen, og muligheten for å få hjelp, når du i dagesvis er utenfor dekning?
Vi har hatt med oss Garmins InReach Mini på nesten 5 ukers kajakktur på Grønland, og 5 helger i den norske fjellheimen. Her ser du vår erfaring over 2 år!

Ser du sattelittkommunikatoren vår? Den er liten, vanntett, robust, og med god karabin for å feste den til både kajakk og padlevest. Du trenger abonnement for å bruke den, men det kan gjelde måned for måned. Foto: Laila Reigstad.

 

Det kommer mer!
Det var årets tester, så langt. Det kommer flere i år, vi er i prosessen mens du leser dette!
Vi har også kommet med mange råd og veiledning, gitt av eksperter, for eksempel til deg som er ny, eller skal kjøpe packraft! Les den store packraft-guiden HER!

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy