Nå Leser
Riot Crest åre

Riot Crest åre

Dersom man er på jakt etter en god og prisgunstig klassisk åre, bør Riot Crest i glassfiber påkalle en viss interesse. Selvsagt kommer personlige preferanser på banen, men bladenes form, glimrende stivhet og høye finish er uansett på nivå med langt mer kostbare saker.

 

Bladene er markant buet i lengderetning og forholdsvis flate på tvers. De griper effektivt i vannet og er, med min bratte åreføring, helt fri for wobling (vibrasjoner gjennom padletaket). I tillegg til glimrende fremdriftsegenskaper, fungerer den godt til mange tekniske padletak. Men, form, funksjon -og ikke minst praktisk utprøving, forteller meg at dette også er en flott touringåre.

 

 

Bladenes finish er perfekt.

 

Riot Crest er delbar og bladvinkelen kan reguleres i tre forskjellige trinn. Selve delingsmekanismen er enkel og innstillingene låses ved hjelp av en trykknapp. Glassfiberskaftet har behagelig fleksibilitet, slik at håndleddene blir skånet på lengre turer. Den kan leveres i fullkarbon, dersom man ønsker enda lavere vekt. Riot har utstyrt Crest med gode dryppringer.

 

Personlig er jeg overbevist om veldig mange turpadlere vil bli svært fornøyd med teståren. Superentusiasten får samtidig muligheten til å skaffe seg en delbar og litt småsnobbete reserveåre, uten å ta på seg spanderbuksene.

 

Tekniske data:

 

Les også
tørrdrakt fra Celsius Fitness

Lengde teståre       220 centimeter

Vekt i glassfiber     920 gram

Vekt i karbon        860 gram

Pris i glassfiber       1.490 kroner

Pris i karbon          2.100 kroner

Utlånt av Padlebutikken, Drøbak   www.padlebutikken.no

_______________________________________________________________________________________________________________

© 2019 Media Digital AS. All Rights Reserved.

Bla til toppen