5497 Views

Kniv på vesten

Kniv er et enkelt og nyttig verktøy som mange erfarne padlere har med seg. Om du bruker tau og liner vil jeg si det er essensielt å ha en kniv lett tilgjengelig.

Desember 10, 2020
Padling sin faste kajakktester, Hallvard Torp, står for utstyrstester og lesertips. I denne spalten presenteres utstyr som har gjennomgått grundig testing over tid, og ofte under varierende og krevende forhold.
Skrevet av:

Hallvard Torp

Det sies at elvepadlere og brottpadlere alltid bør ha en kniv med seg. Jeg mener at det bør sies klarere; disse padlerne må ha kniv lett tilgjengelig på vesten. Problemet med en kniv er at den også kan føre til skade på personer under bruk. Det vet alle som har spikket litt, og i en presset situasjon er faren for alvorlig skade større.

Det er dermed viktig med en slire som holder kniven på plass til du trenger den, og at den er lett å få ut når du trenger den. Jeg har brukt de to knivene som er avbildet i en årrekke, og kan virkelig anbefale begge to. Jeg mener dette er de beste knivene på markedet for bruk utenpå vesten.

CRKT Bear Claw har en genial form som minimerer risikoen for skade til et minimum, selv ved bruk tett på kroppen. Det er den beste padlekniven jeg har funnet, og jeg har brukt den i mange år. En ulempe er at den ikke er helt rustfri, særlig ikke skruene som holder håndtaket på plass. Dette kan løses ved å lakke over skruene med neglelakk om du padler på havet. I ferskvann ser den ut til å klare seg. En annen sak er at den stort sett egner seg til kutting av tau og lite annet, men dette gjør den til gjengjeld så bra som det nok er mulig for en kniv.

NRS titanium Co-Pilot er, som navnet sier, laget i titan og dermed helt korrosjonsfri. Sliren fungerer supert og holder kniven på plass til du trenger den. Bladet er helt klart mer anvendelig til forskjellige oppgaver, men heller ikke fullt så trygt som Bear Claw. Co Pilot har riktignok butt og uskarp «spiss» slik at alvorlige stikkskader unngås. NRS Co-pilot finnes i en billigere stålversjon og i større utgave som Pilot.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy