6231 Views

Celtic årer

Jeg har prøvd de fleste årene på markedet og mange av dem er gode. Etter at jeg prøvde Celtic sine årer første gang, har jeg imidlertid holdt meg til dette merket når jeg bruker standard euro-årer. De skiller seg ut med et par detaljer.

Juli 30, 2021
Skrevet av:

Hallvard Torp

Mange av modellene kan deles i fire og er dermed veldig enkle å pakke bort eller reise med. Man kan også bytte blader og skaft om man har mer enn en åre. Ved skade på en del er det relativt rimelig å bytte denne.

Celtic årene kan også justeres i både vinkel og lengde. Du har tre lengder med to centimeters intervall. Vinkelen kan justeres typisk venstre 45 og høyre 45 eller høyre 45 og 0 grader. Dette kan bestilles individuelt. Du kan også få kjøpt åreblad med ulike størrelser, noe jeg liker å variere etter type padling.

Sist men ikke minst er bladene litt bakovervinklet i forhold til skaftet som på en vingåre. Dette gjør at åren legger seg riktig i vannet nesten uansett hva du gjør med den i padletaket, noe som er godt når du er sliten eller befinner deg på utsiden av komfortsonen.

Celtic årene er ikke de mest nøytrale årene til teknisk padling og heller ikke de letteste årene, men mine tre godt brukte par har fulgt meg trofast i mer enn 10 år uten problemer med hverken årer eller håndledd.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy