4461 Views

Alle tester 2007

Her finner du våre tester av Boreal Design Ellesmere og Saguenay, Hasle Excursion, Little Wing 18, Prijon Barracuda, Reval Commander S og Ekstreme Type R, Riot Regency, Seabird Design North Sea og Touring og Trapper Albacore.

Januar 23, 2011
Skrevet av:

Gjesteforfatter

Boreal Design Ellesmere

Ellesmere er en kajakk for padlere som ønsker å tøye grenser. Erfarne padlere som ønsker å leke seg under tøffe forhold vil få bra valuta for pengene. Båten oppleves som veldig våt i stor motsjø. Er du på sjøen for å leke deg, kan du rulle og tulle så mye du orker.

 

Boreal Design Saguenay

Uansett hvilke synspunkter folk måtte ha er Boreal Design Saguenay noe av det nærmeste man kan komme en havgående versjon av en kajakk. Dette er ikke en vanlig, tradisjonell allroundkajakk. Til det har produsenten laget et alt for spesialisert produkt. Hvis formålet med padlingen kun er kjappe ettermiddagsturer på stille vann er et innkjøp av ovennevnte produkt å kaste perler for svin.

 

Hasle Excursion

Ønsker du en båt i polyetylen bør du ta en nærmere kikk på denne båten. Kajakken er full av smarte detaljer. Padleegenskapene er veldig gode og produksjonskvaliteten er norsk på sitt beste. Excursion er en sterk utfordrer i polyetylen-segmentet.

 

Little Wing 18

Little Wing 18 er en kajakk kledd i smoking. Formen er så spesiell at både golfspillere og fjellfolk snur seg. Selv blinde ville blitt begeistret om de hadde kjent på den!  Det er fristende å bruke store ord når formene skal beskrives. Byggekvalitet og finish er på aller høyeste nivå. Cockpiten passer best for personer av middels størrelse.

 

Prijon Barracuda

Dette er kajakken for den som ønsker en forholdsvis rask kajakk i polyetylen, og som ikke vil oppsøke de mest utsatte kyststrøkene. For personer med høyde over 185 tror jeg de vil trives bedre i storebror Kodiak som også er vel så rask når det begynner og bli mye bølger rundt skroget. Små lette personer vil få mer ut av fartsegenskapene i dette skroget.

 

Reval Commander S og Ekstreme Type R.

Begge kajakkene har en uvanlig høy byggekvalitet. Rent teknisk finner vi ikke en eneste ting å sette fingeren på. Alt er nærmest perfekt utført. Svarte og kjedelige lukelokk på såpass kostbare båter har vi derimot ikke sansen for. Extreme Type R bærer fordrer en uvanlig dyktig padler. Commander Type S fremstår som et interessant alternativ for ekspedisjoner og turer med mye last.

 

Riot Regency

Riot Regency har uvanlige egenskaper til å være laget av polyetylen. Den er veldig lettdrevet, men ganske følsom for sidesjø. Alle detaljene kan imponere mang en garvet padler. Men hvorfor i all verden er pedalene trukket så langt bakover? Slik den fremstår, er den uegnet for personer med normalt lange bein. Produksjonskvaliteten og finish er veldig bra, og for padlere med litt erfaring er kajakken både spennende og utfordrende. For nybegynnere kan den bli litt for krevende.

 

Seabird Design North Sea og Touring

NorthSea er ikke båten for dem som elsker å surfe i stor fart eller liker å konkurrere på kortere distanser. Skroget er ikke designet for ekstrem toppfart. Ønsker du deg derimot en komfortable, lettpadlet og litt utfordrende havkajakk som ikke stikker av med alle feriepengene bør du vurdere NorthSea. Forholdet mellom pris og kvalitet er helt fenomentalt.

Touring hører hjemme i tur- og treningsklassen. Båten Padling testet var laget i 100 prosent kevlar på dekke og en blanding av kevlar og karbon i skroget. Vekten er behagelige 15 kilo, den laster alt du trenger på en dagstur og tilbyr meget god sittekomfort. At den er  tilbyr bra kvalitet til en rimelig pris i sin klasse gjør den interessant.

 

Trapper Albacore

Albacore skroget er veldig lettdrevet, lite påvirket av vind og oppfører seg meget forutsigbart i grov sjø. Den surfer godt, holder godt sig i kraftig sjøgang, og er bra retningsstabilt. Skrog – formen gjør den veldig enkel å styre med kanting, og trenger etter min mening ikke ror. God sittestilling kombinert med smalt forskip tillater god padleteknikk. Ankepunkt mot Albacore er dårlig utformete lårstøtter, og en bakre cockpitkant som blir ubehagelig ved rulletrening. Men la det være helt klart at Albacore er en meget bra kajakk som veldig mange padlere vil finne seg fort til rette i.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy