4159 Views

Alle tester 2002

Vi har testet kajakker helt siden 2002. Her finner du våre første tester som omfattet kajakkene Cape Horn 17, Dabber Bayou, Navigator, Prijon Seayak og Kodiak, Seaward Quest, Pyranha Orca, Skjærgården og Toppe.

Januar 24, 2011
Skrevet av:

Gjesteforfatter

Cape Horn 17

Dette er en stødig og grei turkajakk som passer de fleste. Den er laget av uslitelig rotasjonsstøpt polyetylen, men kan også fås i glassfiber. Den tåler både salg og fall, og kan bli lånt bort til hardhendte venner.

 

Dagger Bayou

Vi forbinder gjerne elvekajakker og rekreasjonskajakker med livlige kajakkbastarder uten retningsstabilitet og ynde. Men etter å ha turpadlet med en såkalt rekreasjonskajakk fra Dagger får en grunn til å revurdere sitt syn på slike båter.

 

Norseman Navigator

Dette er en robust langturkaiakk med bra fartspotensial. Den er bygget i glassfiber og er derfor ikke utpreget lett. Vår vekt viste 26 kilo. Men skal du ha en ekspedisjonskajakk er lasteevne og styrke ofte viktigere enn vekt. Den kan også leveres i karbon, noe som produsenten opplyser at reduserer vekten til 19 kilo.

 

Prijon Seayak og Kodiak

Dette er gode allroundkajakker. De har samme type luker, sete og ror. Vanntette rom med avlange luker gir god adkomst og plass til det meste. God stabilitet, gode seter og brede styrepedaler som er behagelige for føttene drar opp.

 

Pyranha Orca

Orca er en havkajakk beregnet på mindre turer. Passer perfekt for en weekend tur. Sold lårstøtte, brede pedaler og fotstøtter er på plussiden. Det samme er at en lett når god marsjfart. Gode bærehåndtak foran og bak letter transporten hvis to bærer sammen.

 

Seaward Quest

Denne kajakken kommer fra Seaward i British Columbia. Produsenten er kjent for god kvalitet og god finish. Quest er en populær kajakk blant tur- og ekspedisjonspadlere.

 

Skjærgården

Dette er en lettvekts kajakk støpt i fullkarbon og kevlar.  Den kommer lett opp i fart og under testen gjorde den mellom 3,5 og 3,8 knop ved rolig padling. Vekten gjør det til en like å buksere den over fem meter lange farkosten opp på et biltak. Båten er like stødig som mange havkajakker, og blir svært stødig hvis den er lastet med bagasje eller ballast.

 

Toppe

Stabilitet og fart er alltid gjenstand vor kompromisser. Designeren av denne kajakken har imidlertid klart å forene mye fra begge verdener. Dette er en relativt rask kajakk som er mer enn tilstrekkelig stabil for den vanlige turpadler.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy