13428 Views

Skal du kjøpe deg tørrdrakt? Les dette først!

Sommeren er på hell, og snart er det tid for å bruke tørrdrakt på padleturene igjen. Skal du kjøpe din første tørrdrakt, eller trenger du kanskje en ny? Vi i magasinet Padling har spurt 8 eksperter om de kan gi en detaljert omtale av sin favoritt tørrdrakt. Og det ville de!

August 30, 2022
Skrevet av:

Laila Johanne Reigstad

Vi i redaksjonen i magasinet Padling har lenge hatt lyst til å gjøre en test av tørrdrakter. En stor test av mange drakter, over tid, og av et panel av testere som er aktive og erfarne padlere. Dette vil kreve både ressurser og ta lang tid, så vi bestemte oss for å gjøre det på en annen måte. I septemberutgaven av magasinet Padling, og her online, vil du derfor få en detaljert omtale av 9 tørrdrakter!

En jungel av tørrdrakter!
Ja, for det er jo en jungel av tørrdrakter på markedet! Alle ser lovende ut i reklamen, men holder de til ditt bruk, over tid? For å få svar på dette har vi spurt 8 personer som har padlet lenge og mye, om de vil omtale sin favoritt tørrdrakt. Være ærlig å si hva som er bra, om de savner noe, om det er noe som ikke er så bra, og hva de eventuelt har reparert. I rekken av omtaler får du også er oversikt over hvem disse padlerne er, hvilke forhold de bruker drakten i og hvilken bakgrunn de har. De forteller også hvem de tenker er målgruppen for hver av draktene.

Kristoffer Vandbakk er en av de som omtaler sin favoritt-tørrdrakt! Foto: Vandbakk/privat.

Testkriterier
Vi har satt noen kriterier for hvilke drakter som skulle bli omtalt:
Tørrdraktene som omtales skal være tilgjengelige på det norske markedet, de må fortsatt være i salg, altså ikke en utgående modell, det skal være mulig å kjøpe dem hos flere forhandlere, både i butikk og på nett, og det skal være drakter i flere prisklasser.

Hvem omtaler draktene?
Vi har kontaktet sentrale padlere som er erfarne, mye ute på tur både i elv og sjø, og som har hatt ulike tørrdrakter og padlebekledning å sammenligne opp mot drakten som omtales. De som skriver omtalene er Kristoffer Vandbakk, Heidi Grimnes, William McCluskey, Fredrik Feyling, Hallvard Torp, Christian Harstad, Daniel Salbu, Einar Knutsen og Laila Reigstad. Vi er kjempeglade for å ha disse erfarne padlerne med på laget!

Fredrik Feyling padler mye i elv og jobber blant annet med å ferdigstille Våttkortstigen i packraft sammen med Norges Padleforbund. Foto: Feyling/privat.

Disse draktene omtales!
Vi har altså 8 personer som omtaler totalt 9 tørrdrakter. Dette er draktene du får en padleeksperts vurdering på:
NRS Navigator
NRS Crux
Kokatat Hydrus Swift Entry
Kokatat Odyssey
YAK
Ursuit MPS
Immersion Research 7 Figure
Palm Atom
Level Six Emperor
Typhoon Hypercurve

Tørrdrakt er en deilig oppfinnelse! Foto: Laila Reigstad.

I skrivende stund
Omtalene vil du kunne lese i september både her på padlesiden.no og i den kommende septemberutgaven av magasinet Padling, som kommer til abonnenter mot slutten av måneden, og deretter til de store Narvesenkioskene. Omtalene skrives i skrivende stund!
Vi er glade for å kunne bidra til at du som tørrdraktkjøper får informasjon slik at du kan vurdere ditt bruk opp mot type drakt, finesser ved drakten, og en prisklasse som er ok for deg!
Stay tuned!

 

Brukte samme tørrdrakt nesten 50 dager i strekk!
Daniel Salbu er en av de som omtaler en tørrdrakt, og det etter at han padlet med den over 50 dager på sin 63 dager lange tur! Les artikkelen om Daniel HER!   

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy