3597 Views

Bølgefestivalen 2022, Ro- og Padleled og Padleappen!

Denne gang handler Nytt fra Norges Padleforbund om erfaringene vi gjorde oss som medarrangør på Bølgefestivalen i oktober i fjor. I tillegg får dere siste nytt om Ro- og Padleled Oslofjorden og tur-appen som prosjektet utvikler, og som skal lanseres i løpet av våren.

Mars 30, 2023
Skrevet av:

Norges Padleforbund

Når dette skrives har våren så vidt meldt sin ankomst noen steder i landet, mens det mange steder fremdeles er mye snø og is. Uansett så er det mange som er godt i gang med årets padlesesong. Det padles turer i vakker vinterkledd natur, det rulles i basseng, det trenes på padlemaskiner og løftes vekter for å sette kroppen i god stand til en ny sesong.

Medarrangør på Bølgefestivalen 2022

Bølgefestivalen 2022 ble en suksess med over 200 deltakere. Forholdene var flotte for viderekommende havpadling, og mange deltakere fikk brynt seg på bølg- er, brott og vind. Festivalen arrangeres i Gurvika like ved Nevlunghavn i Larvik kommune, og stedet har etter hvert blitt en favoritt for mange dedikerte havpadlere. Navn som Bramskjæra, Saltstein og Langholmene klinger godt. NPF var ansvarlige for sikkerhet, turer og kurs på festivalen, mens kajakkbutikken Eian Fritid stod for logistikken med hytter og innkvartering. Evalueringen viser at det blei gjort mye bra.

Det holdes både kurs og turer på Bølgefestivalen. FOTO: KRISTOFFER VANDBAKK

1,7 meter signifikant bølgehøyde

Værgudene viste seg fra sin beste side med tanke på at dette var en bølgefestival. Det var såpass med vind at Yr.no meldte om opp mot 1,7 meter i signifikant bølgehøyde – nok til å rense bihulene med saltvann! Aktiviteten var stor begge dager, alt fra turer i relativt skjermede forhold til krevende turer og brottpadling i grov sjø.

Organisering av padleaktivitetene

Ken Henry Johnsen er Veileder Hav i Norges Padleforbund. Han satt i sekretariatet som ansvarlig for organisering av padleaktivitetene sammen med Trond Glesaaen og Per Olav Lund, som begge er NPF Veileder Hav:

– Bølgefestivalen ble en flott opplevelse hvor Padleforbundet hadde ansvar for de organiserte aktivitetene på vannet, med litt over 170 deltakere og et tjuetalls ledere og assistenter i sving. Det var veldig mange blide fjes å se! Padleforbundet nyter også godt av et supert samarbeid med Redningsselskapet, denne gangen med Matt Skuse og hans mannskap, som stilte ressurser, utstyr og kompetanse til rådighet for sekretariatet. Etterarbeidet med å samle erfaringene som ble gjort i løpet av helga, er ferdigstilt og oversendt forbundsstyret. Erfaringsgrunnlaget gjort under Bølgefestivalen sammenfattes også i en arrangementshåndbok som klubbene kan støtte seg på i planleggingen av arrangementer.

En turgruppe skal gjennom en trang passasje. FOTO: HARALD RISHOVD.

Siste nytt fra Ro- og padleled Oslofjorden

Prosjektet Ro- og Padleled Oslofjorden ruller videre, og stadig nye padleruter legges til. Vi har fått byggetillatelse for padlehuken i Ulvika ved Berger på vestsiden av Drammensfjorden, og det er gitt byggetillatelse til en padlehuk ved Lille Danmark i Risør. Det jobbes også med et spennende «klasseroms-padlehuk-prosjekt»  på Steilene ved Nesodden.

Padlehuker på Risholmen og Bringebærholmen

Når dette skrives i slutten av februar, så har prosjektleder nettopp fått beskjed om at det gis byggetillatelse til padlehuk på Risholmen i Fredrikstad kommune, like ved grensen til Hvaler. Padlehuken på Bringebærholmen like nord for Kirkøy i Hvaler kommune er nesten ferdig, og den offisielle åpningen er like rundt hjørnet. Disse to padlehukene blir viktige turmål for padlere i området Fredrikstad og Hvaler, og gjør dette fantastiske området enda mer attraktivt for oss som ferdes til vanns for egen maskin.

Padleappen blir tilgjengelig fra Appstore og Google Play, forhåpentligvis i slutten av april. SKJERMDROP: NORGES PADLEFORBUND.

«Padleappen» nærmer seg

En viktig del av prosjektet er en padleapp med alle turene i Ro- og padleled Oslofjorden. Per i dag er det lagt inn nesten 300 ruter på totalt godt over 4000 kilometer. Padleappen (den heter så) er nesten klar for lansering, så følg med på Padling. no for nærmere info. Den blir da tilgjengelig fra Appstore og Google Play, forhåpentligvis i slutten av april. Tanken er videre at Padleappen hele tiden vil vokse til å inkludere mange ruter fra hele landet.

Vi ønsker alle padlere en flott vårsesong, og husk å alltid tenke sikkerhet!

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy