2040 Views

Testet og anbefales – Camelbak Stoaway

Camelbak Stoaway er en vinterisolert drikkebeholder. Både vannsekken, drikkeslangen og munnstykket er isolert for å motvirke at drikkevannet fryser til is i kaldt vær. Sekken leveres med kapasitet på to eller tre liter vann. 

Januar 18, 2011
Skrevet av:

Gjesteforfatter

Produkt: Termoisolert drikkesekk fra Camelbak.
Testperiode: 6 måneder (cirka 120 bruksdager).

Sekken har en hempe på toppen og plastringer langs sidene, som gjør at den har variable festemuligheter til eksterne sekker. Camelbak Stoaway har en stor åpning på toppen for fylling av vann. Skrulokket er robust og skrus av og på et solid feste med godt grep for åpning og lukking. Åpningen er stor. Det gjør det enkelt å fylle vann fra eksempelvis en kasserolle, uten at det blir søl. Selve vannsekken ligger løst i isolasjonssekken, men de er integrert i hverandre i festeanordningen til lokket. Vannsekken kan ikke tas ut med tanke på eventuell bruk uten isolasjonen. Vannsekken er laget i et slitesterkt materiale (HydroTanium) med livstidsgaranti.

Dette er et produkt som isolerer drikkevannet bedre enn vanlige vannsekker, men også vannet i Camelbak Stoaway vil fryse om det er kaldt nok over tid. Det første stedet vannet fryser til is er i munnstykket og drikkeslangen. For å motvirke dette er det viktig å blåse vannet tilbake i selve sekken etter at du har drukket. Dette bør gjøres med jevne mellomrom, da trykket i vannsekken kan presse vann ut i slangen igjen. Klem ut eventuell luft av sekken før lokket skrus igjen etter fylling. Det er med å motvirke trykk fra innsiden. Ekspander sekken minst mulig for kulde. Plasser vannsekken nærmest mulig ryggen i en sekk og la gjerne slangen gå inn under jakken i eksempelvis ytterjakkens glidelåsåpning for lufting under armene.
Erfaringsmessig fryser slangen til i løpet av fem minutter i -15 grader celsius eller kaldere dersom det er vann i den og den er fritt eksponert. I minus fem grader celsius holder vannet i omtrent 20 minutter før det er tilfrosset. Tidene vil variere ut fra vindforhold og andre innvirkende faktorer.

 

Munnstykket er avtakbart, lett å skifte og fås kjøpt separat. Det er en fordel da munnstykket over tid vil slites ut og gå hull på etter å ha vært åpnet, lukket og tygget frost ut av mange nok ganger. Minuset med munnstykket er at det fra tid til annen kan falle av, hvilket medfører lekkasje. Det kunne med fordel hatt en bedre festeløsning til slangen. De øvrige kvalitetene på produktet er upåklagelige. Etter 120 dagers vinterbruk bærer vannsekken ingen preg av slitasje, forruten munnstykket som har vært skiftet. Camelbak Stoaway er en vannsekk for deg som padler vinterstid og som vil ha et produkt å drikke av ved ilandstigning med små og store utflukter eller bare mens du padler. Camelbak Stoaway selges av flere sportsbutikker og forhandlere. Pris: I underkant av 600 kroner. Mer info: www.camelbak.com

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy