1652 Views

Stor padleglede i skum og bølger

Mars 08, 2019
Skrevet av:

administrator

Årets første forside er ikke relatert direkte til en artikkel, men er brukt for å vise sann padleglede, utrykt av Kristin under en treningstur i regi av Njørd Ro og Kajakklubb i Bergen, der det ble trent på redning og realistiske slepeøvelser. Det er Bernt Solheim som er fotograf, og han har klart å fange et flott blinkskudd der skum, smil og entusiasme er i fokus. Slike bilder gjør at jeg virkelig får lyst til å ta fatt i åren igjen, etter en periode med lite padling. Jeg håper også at denne forsiden får flere enn meg ut av godstolen.

Padling er en flott og variert sport. Når teknikken kommer og du er dus med kajakken din, kan du prøve deg på frådende sjø og surfing, som vist på forsiden. Dette må vel å merke gjøres under kontrollerte og trygge forhold, og aldri alene. Det smarteste er å bli medlem av en klubb, som det etter hvert finnes mange av langs kysten og inne i landet, da vil du få tilbud om kurs og organiserte turer og aktiviteter, som gjør deg til en tryggere padler. Og større trygghet gir større padleglede. Det vet de fleste som har holdt på med denne sporten noen år.

Det har blitt stadig mer populært de siste årene å leke seg i bølger og brått med kajakk, både i form av surf og rock-hopping. Slike aktiviteter er moro og gir adrenalin-kick i stort monn, noe de som driver med elvepadling, vet alt om. Men som nevnt er padling er variert sport, og de fleste er finværspadlere, som lar kajakken ligge på taket av bilen eller i garasjen når været er litt rufsete, men som med glede tar den frem når det klarner opp og solen skinner. For gjennomsnittspadleren er det adrenalinkick nok å kunne gli fremover på egen kjøl på blikkstille hav med vakker natur på alle kanter.

Padling 1 er årets første utgave, og bortsett fra forsiden er det ikke så mye frådende hav å finne i noen av artiklene denne gangen. Midt på vinteren synes vi det er på sin plass å vise reportasjer og bilder som får deg til å glemme snø og kulde for en stund. Vi har blant annet flere flotte saker fra den nordlige landsdelen, både Helgeland og Lofoten, for ikke å snakke om den nordøstlige delen av Sør-Norge. Jeg håper denne utgaven av Padling faller i smak hos våre lesere! ●●

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy