2704 Views

Silverbirch – spennende ny kanoprodusent

Norge var en gang en stor kanonasjon. Takket være ildsjeler som Øystein Køhn, Håkon Eide og mange flere, så lå det nesten en kano i hver hage over hele landet.

Mai 12, 2016
Skrevet av:

Edmund Mongstad

De senere år har kajakk tatt over, nå er det kanskje lov å håpe på et oppsving for kano igjen også? Det er selvsagt ingen konkurranse mellom kajakk og kano – de to farkostene er bare to ulike redskaper for å nyte fjorder, vann og innsjøer. Mens kajakkutvalget er enormt, har det ikke skjedd så mye spennende på kanofronten – her hjemme. I England har Silverbirch Canoes tenkt å gjøre noe med dette med deres tre nye kanoer – en for elvepadling og to for tur og rekreasjon. Les mer på www.silverbirchcanoes.com

 

Silverbirch Broadland 15 og 16

Broadland er moderne turkanoer med sterk inspirasjon av klassiske modeller som Chestnut Prospector. Kanoene er smekre, relativt lave, har moderat oppsvingte stevner, er lettpadlede og finnes både i 15 og 16 fot lengder. Begge kan leveres i materialene DuraLITE og DuraCORE der førstnevnte er lettest og sistnevnte mest solid. Broadland 15 er 4,56 m lang, 90 cm på det bredeste og veier fra 29 kg, mens Broadland 16 er 4,84 m lang, 92 cm bred og veier fra 31,5 kg.

Begge kanoene kan padles alene og med makker, og leveres både med vinylkledd reling eller relingslister av ask. De har god plass til bagasje, men er du ofte på lengre turer er nok den lengste å foretrekke mens den korteste er best å padle solo. Kontakt fabrikken for pris på frakt til Norge.

Priser i England: Fra 840,- engelske pund for 15 fot + eventuelt tilbehør.

www.silverbirchcanoes.com

 

Silverbirch Covert 9.3

Silverbird Covert

Elvepadling med korte, ”åpne” og veldig spesialiserte kanoer har aldri tatt helt av her hjemme – det er kun et par håndfuller med entusiaster som lever etter mottoet ”half the paddle – twice the man”! Utvalget av åpne elvekanoer er relativt stort i USA, men lavt i Europa. Dette har engelske Silverbirch Canoes tenkt å gjøre noe med. Deres 2,82 m lange og 73,5 cm brede Covert 9.3 er en moderne leikebåt for kanopadlere. Lengden gjør den godt egnet til brattpadling og bølgeleik, samtidig som at skroget har god nok fremdrift til å være morsom til naturslalåm ned flotte elvestrekninger. Kanoen lages både i DuraTOUGH og DuraLITE, og veier fra 21,5 kg komplett med innredning og sadel. Primær- og sekundærstabiliteten er stor (kanotypen tatt i betraktning) og den skal være lett å rulle.

Priser i England: 1595,- engelske pund.

www.silverbirchcanoes.com

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy