3872 Views

Smarte og miljøvennlige varmeputer

Før jul fikk jeg tilsendt noen varmeputer for testing. Det var god timing, for jeg har endel problemer med hender og føtter under padling i den kalde årstiden, og særlig fra desember til februar, når både vannet og luften er kald.

April 23, 2019
Skrevet av:

administrator

«Heat in a click» virker etter et prinsipp der en liten metallbit inne i posen «brekkes» og aktiverer væsken som så setter i gang en kjemisk reaksjon som kalles en eksoterm reaksjon. Putene varmes øyeblikkelig opp til en veldig behagelig temperatur, som føles akkurat passe varm uten at du brenner deg.

Forhandleren oppgir 54 grader celsius. Puten holder denne varmen i 20 minutt til tre timer avhengig av størrelse og om du bare holder den i hendene, eller pakker den inn, i for eksempel en hanske eller vott. Vesken inne i putene er et salt som krystalliseres. Denne prosessen avgir varme. Vesken er ikke giftig, og ufarlig å få på kroppen om puten skulle lekke. Etter en gangs bruk må de kokes, og så er de klare til bruk igjen. Hver pute kan brukes opptil 1000 ganger. «Heat in a click» sier putene tåler mye, noe jeg kan skrive under på.

De virker tynne og myke, men tåler utrolig mye hard bruk. Den største fordelen, framfor andre varmesystemer jeg har prøvd, er at de oppnår full varme på et par sekunder og at de er helt upåvirket av vann og fuktighet. De er fantastisk fine å ha klare når du kommer på land etter en padletur i kulden, eller som vern mot frosne fingre under padling. Jeg testet også en større ryggpute som kan brukes under padling for en behagelig ryggvarme, eller som jeg gjorde mest, etter padling for en fantastisk behagelig lindring av stiv rygg, som jeg gjerne får etter noen timers padling i kulden. Putene finnes i forskjellige størrelser, og prisen begynner på 70 koner. De kan kjøpes hos: www.heatinaclick.no

 

TEST

Padling sin faste kajakktester, Hallvard Torp, har tatt over de faste sidene med utstyrstester og lesertips. I denne spalten presenteres utstyr som har bestått grundig testing over tid, og under varierende og krevende forhold.

 

LES OGSÅ: Verdt å vite

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy