6500 Views

Helsport Gimle Light2

Helsport Gimle Light 2+ er et romslig, solid og lett tomanns kuppeltelt for deg eller dere som liker plass i tekstilboligen. En av de store utfordringene med telt er å finne den rette balansen mellom plass og komfort, vekt og vindstabilitet.

Mars 18, 2012
Skrevet av:

Gjesteforfatter

Ved første øyekast kan Gimle Light 2+ virke som en vindfanger. Teltet har en merkbar bredside, og har også fått varierende omtale på grunn av det. I testperioden har jeg utsatt bredsiden for vind med storm i kastene, uten bardunering. Teltet klappet litt inn i de sterkeste kastene, men er på langt nær noe telt som bukker under med det første. I samme vind opplevde jeg flere andre telt som ble blåst i filler. Eneste merkbare påvirkning fra vinden var en bøy i en av teltstengene.

 

Gimle Light 2+ er etter min mening et telt som tåler mer enn du skulle tro. Teltet har gode bardunfester for de mer rufsete dagene. Noe av grunnen til teltets stabilitet skyldes at den lengste teltstangen går langsmed teltets lengderetning, mens de korteste går på tvers. Begge de korte teltstengene krysser den lengste, hvilket også bidrar til økt stabilitet. Stengene er fargekodet, slik at du lett finner hvilken stang som skal i hvilken kanal.

Gimle Light 2+ er et romslig telt med én inngang og greit med lagringsplass i ytterteltet. Det er høyt under taket, og sånn sett meget komfortabelt å oppholde seg i. Arealet er optimalt for to personer, og er man gode venner, så er det plass til en tredje også. Inngangen på teltet går langsmed soveretningen. Det kan by på noen kroppsmotoriske krumspring, da den som ligger innerst må kravle over den ytterste dersom personen skal ut av teltet (den større modellen Gimle 4 har to innganger).

 
Innerteltet har mange lommer som gir muligheter for god orden på småting, samt et tørkenett i taket for det våte tøyet. Over inngangen i ytterteltet er det et vindu som slipper inn lys og byr på himmelutsikt. Dette kan dekkes til dersom man ikke ønsker innslipp av lys. Materialet vinduet er laget i er en svakere detalj ved teltet, da det kan gå hull på. Her kan Helsport med fordel bytte til et sterkere materiale.

 
Gimle Light 2+ har gode ventilasjonsløsninger, som gir god lufting også på varmere sommerdager. Her skal det understrekes at de færreste telt er spesielt behagelige innvendig på varme sommerdager. Helsports nyutviklede airflow ventilasjonssystem bidrar til at Gimle Light 2+ er blant de bedre på luftgjennomstrømning.

Gimle Light 2+ er et tre-sesongers kuppeltelt i Helsports PRO-serie, som tåler vær og som har det lille ekstra hva komfort angår. Teltet fås også som Gimle 2+ og Gimle 4. Forskjellen på Gimle Light 2+ og Gimle 2+, er som navnet tilsier, vekten. Gimle 2+ er et tungt telt til tomannstelt å være, mens Gimle Light 2+ imøtekommer den som er noe mer vektbevisst. Dog er 3,4 kilo også litt vekt for et tomannstelt. Personlig foretrekker jeg å bære en kilo mer for økt komfort og husrom, fremfor trangere og lettere telt.

 

 

Produkt: Helsport Gimle Light2+.
Testperiode: 24 måneder

Tekniske fakta:
Type telt: Kuppeltelt, Helsport PRO-serie.
Personer: 2+
Mål pakket: 20 x 42 cm
Vekt (+/- 10 %): 3,4kg
Vekt plugger: 0,2kg
Antall innganger: 1
Antall bagasjerom: 1
Tilbehør: Repkit 0,15kg

Vannsøyle innertelt:
Garanti: 5 års bruksgaranti og 10 års reservedelsgaranti
Pris: 6695,-
Mer info: www.helsport.no

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy