2742 Views

Bergans ullvott

Tipset er gitt av Adi Redzic (25) fra Bergen. Han er en ivrig kajakkpadler. Vottene har han blant annet brukt på padleturer i Nord-Norge og under deltakelse på 71 grader nord i 2006.

Januar 18, 2011
Skrevet av:

Gjesteforfatter

– Vottene isolerer bra. Også når de er våte. I stiv kuling ute på sjøen fryser man ganske så lett på fingrene, men disse vottene har berget meg fra mye ubehag, forteller Adi.

– Jeg selv har brukt vottene i 15 timer i strekk og de funket like bra. Varmet like godt tørre som våte. Padling kan være en kjølig affære, og da er gode votter veldig viktig for meg. Den eneste bakdelen er at de kan bli litt tunge. På ekstra kalde dager er det fint å kombinere med en yttervott i vanntett membran.

 

Adi poengterer også at fordelen med bruk av votter er at fingrene ligger inntil hverandre. Det gjør at du holder deg varmere enn om du benytter hansker. Når fingrene ligger inntil hverandre holder de hverandre varme, slår han fast. Vi takker for tipset!

Tekniske data:

Votten er laget i en miks av 75 % virgin ull og 25 % polyester. Den kommer i fargene sort og grå i størrelsene XS-XL. Dette er en vott i medium tovet ullmiks for god isolasjon, god pusteevne og høy slitasjebestandighet. Disse egenskapene gjør den meget behagelig som innervott, samtidig som votten også funger bra alene. Ullen har garanti for at den ikke kommer fra sau som har blitt utsatt for ”mulesing” (omstridt mishandling av sau gjennom flåing av bakdel som middel for å motvirke flueangrep).

Veiledende pris: 250,-

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy