4013 Views

Action i elv og på hav

Vått og vilt arrangerer Elvepadlekurs på Voss i noen av verdens vakreste og reneste elver. Selskapet arrangerer også havpadlekurs og firmaturer i vakkert fjordlandskap i Nordhordland, et område som egner seg svært godt for padling med sin flotte natur; smale sund, øyer og viker, små sandstrender og rike fugleliv.

September 26, 2021
Skrevet av:

Edmund Mongstad

Havpadlekurset drives normalt ut fra basen i Alversund i denne regionen. Men denne sommeren har Vått og Vilt også hatt noen svært vellykkede teknikkkurs, med første kursdag på Vangsvatnet ved Voss sentrum og dag to på padletur i blant annet i verdensarvområdet i Nærøyfjorden, rundt 45 minutters kjøring fra Voss.

Når det gjelder elvepadlekursene arrangeres disse på Voss. Et slikt kurs er denne gangen årets premie i Blinkskuddkonkurransen i Padling. Det er da snakk om et to dagers grunnkurs elv. Dag 1 blir det padling på rolig vann og i rolige strømmer, hvor man trener på grunnleggende teknikk og sikkerhet og øver på å lese elven. Dag 2 tar vi steget videre og bruker padleteknikken vi lærte på første dag på litt mer stryk og utfordrende strømmer. I løpet av kurset vil du oppleve mye moro, utfordringer, spenning og mestring i trygge rammer med Vått og Vilt.

Mads Rio er mannen bak Vått og Vilt. Han er en av pionerene innen elvepadling på Voss, som har en del førstegangspadlinger i noen av de klassiske elvene i området, blant annet Brandsethelva og Myrkdalselva. Dette er to elver som i dag tiltrekker seg padlere fra hele verden. Gründeren har også stupt inn i Åsbrekkegjelet med kajakk som førstemann i 1994. (Åsbrekkegjelet har senere fått tilnavnet Moneydropp i padlemiljøet).

Videre har Mads Rio vært med i Ekstremsportveko som ansvarlig for kajakk-konkurransene, styremedlem og han var styreformann i de syv første årene. Mads har holdt elvepadlekurs siden midten av 90 tallet, men har også padlet mesteparten av norskekysten i havkajakk. I vinterhalvåret er Mads padleguide på cruiseskip som går fra Latin Amerikakysten til Antarktis. Mads er Veileder Elv og Aktivitetsleder Hav i Norges padleforbund sin utdanningsstige.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy