3872 Views

Hvor store er norske padleklubber?

Vi Padlings redaksjon har snakket med Martin Lillehagen Hanssen i Norges Padleforbund om hvor mange av oss som er med i padleklubber, og hvor store klubbene er.

Juni 04, 2022
Skrevet av:

Laila Johanne Reigstad

Totalt antall medlemmer i Norges Padleforbunds 131 medlemsklubber var per januar i år 23874 medlemmer! Majoriteten av klubbene har 20-60 medlemmer. I de større byene er det en del klubber som har 150-500 medlemmer. Vi tok en prat med organisasjons- og lederutvikler Martin Lillehagen Hanssen i Norges Padleforbund slik at han kunne guide oss gjennom tallene.

Hvor store er padleklubbene?
Padleklubber drives ulikt. De har ulike fokus, tiltrekker ulike typer padlere, og har derfor ulike medlemsbetingelser. I noen klubber blir man automatisk medlem dersom man tar et padlekurs i klubben. I noen klubber må man ta kurs for i det hele tatt å kunne bli medlem.
Medlemsavgiften varierer veldig, noe som vil reflekteres i antall klubbmedlemmer. Med ulikt fokus og ulike typer medlemmer menes her at noen klubber driver etter treningsmodellen og jobber opp mot konkurranse, andre klubber er mer opp mot havpadling og turpadling. Sistnevnte klubber har mye mer turfolk som medlemmer, og de bygger opp store parker med utstyr, der det er billig å bli medlem. Disse klubbene har ofte fast padledag en gang i uken og har 1-2 helgeturer ila året.

Hvem er de største klubbene?
Vi har her rangert topp 5 av padleklubber her i landet, basert på antall registrerte aktive medlemmer ved utgangen av 2021*.

1. Nøklevann Ro- og padleklubb med 3715 medlemmer,
2. Oslo Kajakklubb med 1470 medlemmer,
3. Akerselva Padleklubb med 1031 medlemmer,
4. Stavanger Kajakklubb med 999 medlemmer
5. Tromsø Havpadleklubb med 816 medlemmer.

*Tall i punkt 1-2-3-5 fra Norges Padleforbund, tall i punkt 4 er fra klubben selv.

Det er både gøy og tryggere å være padlere i gruppe! Hovedbildet øverst i artikkelen er av Oslo kajakklubb sitt bryggeområde. Begge foto: Laila Reigstad

 

Kikk inn i Norges største og (kanskje) minste kajakklubb!
I juli-utgaven av magasinet Padling får du møte både landets største og landets (kanskje) minste padleklubb, som er medlem i Norges Padleforbund. Gled deg til å kikke inn i hverdagen til Nøklevann Ro- og padleklubb i Oslo med sine nesten 4000 medlemmer, og inn i nystartede Hammerfest havkajakklubb med 21 medlemmer! Som gutta fra schlüsseldienst Berlin Friedrichshain sier, blir utgivelsen veldig interessant.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy