3929 Views

NYTT MAGASIN: Les det digitalt NÅ!

Mars 18, 2022
Skrevet av:

Laila Johanne Reigstad

Nå er årets første magasin endelig klart!
Du leser det digitalt nå, og så kommer papirutgaven neste uke!
Klikk på linken helt nederst!

Men, du sitter ikke bare med årets første utgave av magasinet Padling, dette er også den første utgaven jeg som nyansatt redaktør har laget!
Det er en spennende reise, med mål om å dekke mer bredde innen norsk padleaktivitet, å dykke litt dypere ned i mer alvorlige padletemaer, underholde, bidra til økt kunnskap, inspirere og være en informasjonskilde på det som rører seg i PadleNorge.
Du vil derfor se store endringer både her i magasinet og på våre nettsider.

Så hvem er nå engang «PadleNorge»?
Vi ser på dette som alle oss som holder på med padling i en eller annen form, og støtteapparatet rundt oss. Da vi er i full gang med å kontakte og prate med dere der ute, vil du i denne utgaven bli introdusert til en del av PadleNorge! Du får møte litt av den actionfylte kajakkpologjengen vi har i Norge. Du møter tre klubber som virkelig skaper glede og mestring ved å invitere til parapadling. Kanskje blir du også fristet til å padle i det hvite skummet i bølgene langs land når du får møte en ihuga brottpadler, eller vil roe ned tempoet og virkelig kose deg på den skjerma turen gjennom Blindleia, altså mellom Lillesand og Kristiansand.

Guide gjennom jungelen av både packrafter og surfski
Vi har bedt to eksperter om å guide oss gjennom jungelen av både packrafter og surfski, så er du en som skal ut å handle, så få med deg eksperttipsene fra Harald Rishovd og Hallvard Torp!

Våre fem nye faste spaltister!
Og apropos eksperter. Møt våre nye faste spaltister, alle eksperter på sitt felt og alle deler de av sin kunnskap for helt konkret å guide deg inn i noe nytt og artig innenfor padling.

I reparasjonsspalten vil du møte Vidar Aasgård, som er mer enn gjennomsnittet interessert i glassfiber, herdeplast, kevlar, og karbonfiber!

I fotospalten vil selveste Tomasz Furmanek guide deg gjennom en rekke tips for hvordan å ta bedre bilder på tur. Hans 83 tusen følgere på Instagram tar ikke feil, denne mannen kan foto av/fra kajakk.

Og så har vi hanket inn den padlende poeten Hildegunn Dale, som vi har gitt den vanskelige oppgaven, nemlig det å beskrive hvorfor padling gir oss så mye mentalt!

Og klart vi må ha med Tore Njøten, som bruker sin havkajakk til jakt og fiske, hele året, hele døgnet! I tillegg klarer å dokumentere det hele slik at det kjennes ut som du er der selv!

Og matspalten har endret seg i takt med at turmaten endrer seg. Vi inviterer til 2-retters på svaberget, med håp om å inspirere og at du skal få ekstra cred fra padlekompisene!

To tunge temaer: ulykker og retttssak
Gjennom to artikler går vi dypere inn i mer alvorlige temaer i vår padleverden. Vi gir en oversiktlig gjennomgang av alle landets dødsulykker i kajakk og kano de siste 20 år, bygget på intervju med dosent André Horgen ved Universitetet i SørØst-Norge. Og vi har gjennomgått domspapirene i det som trolig er landets første rettssak etter at motorbåt kjørte inn i kajakk. Man kan lære mye av begge disse temaene.

Norges Padleforbund og Redningsselskapet
Videre har vi startet samarbeidet med de to viktige aktørene for oss myke trafikanter på sjøen, nemlig vårt eget Norges padleforbund, og Redningsselskapet! I dette magasinet tar forbundet deg gjennom Ro- og padleleden i Oslofjorden, og Redningsselskapet forteller om hvordan de hjelper oss padlere på sjøen og hvordan vi kan støtte dem tilbake!

Velkommen til et nytt Padling!

Laila Johanne Reigstad
-padlende redaktør-

Laila Johanne Reigstad er ny redaktør for magasinet Padling og de tilhørende nettsidene. Hun startet i januar i år, så dette er «hennes» første magasin.

 

Her er linken!  Her er linken! Her er linken! Her er linken! Her er linken! Her er linken!

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy