2498 Views

#PADLEPOETEN

Vi har fått på plass nye faste spaltister i magasinet og her på nett! De er alle spesialister innen sitt felt, og i hvert magasin deler velvillig sin kunnskap helt ned på detaljnivå slik at du kan få ny viten og ny kunnskap som påvirker rett inn i din padlehverdag! I dag møter du #padlepoeten Hildegunn Dale!

Mars 18, 2022
Skrevet av:

Laila Johanne Reigstad

Vi er stolte over å kunne presentere våre nye faste spaltister!
Det er den padlende superfotografen Tomasz Furmanek,
den padlende duden som kan reparere alt, Vidar Aasgård,
den padlende jegeren Tore Njøten,
og padlepoeten Hildegunn Dale.

#padlepoeten
I dag møter du poeten Hildegunn Dale, oppvokst i Modalen, bare noen (lange) steinkast fra plassen der en av landets store lyrikere, Olav Nygard, holdt til. Hildegunn er poet på heltid og har padlet i 20 år, blant annet med padleturen Bergen-Tromsø på merittlisten! Redaksjonen i Padling huket tak i henne på senhøsten og spurte om hun ville gi oss et skråblikk på dette med å padle. Prøve å sette ord på den mentale dybden vi alle kjenner på under padleturen, men som er så vanskelig å beskrive. Dermed ble #padlepoeten født!

#padlepoeten er Hildegunn Dale. Redaksjonen i Padling huket tak i henne og spurte om hun ville gi oss et skråblikk på padlingen. Sette ord på den mentale dybden vi alle kjenner på under padleturen, men som er så vanskelig å beskrive. For et spennende prosjekt! Foto: privat.

 

7 poesibøker
Dale har mastergrad i litteraturvitenskap fra Universitetet i Bergen og har studert kunsthistorie og samfunnsfag. Blant de syv poesibøkene hennes finner du tema vi padlere kan kjenne oss igjen i, som i den nyeste diktsamlingen «Rapporter fra havet». HER kan du se de øvrige diktsamlingene hennes.

Helt nytt!
#Padlepoeten vil i denne faste spalten komme med helt nye tekster, skrevet kun til oss i Padling. Tekstene skrives underveis i året, og vil derfor påvirkes av det som skjer rundt oss og inni oss, så verken vi eller #padlepoeten aner hvor disse mentale padleturene vil gå!

Følg med på dette spennende prosjektet!

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy