3515 Views

Hva kan denne mannen hjelpe med? Kjenner du han igjen?

De fleste av oss tar hundrevis av bilder på padleturer hvert år. Vi vet at det er vanskelig å fange hele stemningen på et bilde når man raskt skal lete frem kamera, når bølgene holder deg i konstant bevegelse og når de du tenkte å ta bilde av forlengst har padlet ut av det flotte motivet du så! For å hjelpe oss alle på vei mot det perfekte bildet, så har vi  hentet inn en ekspert som har over 83 000 følgere på Insta, nettopp på grunn av hans flotte padlebilder! Gjetter du hvem det er?

Februar 28, 2022
Skrevet av:

Laila Johanne Reigstad

Vi har nemlig hentet eksperthjelp av en padler som virkelig kan dette, en som tar de mest fantastiske bilder på padleturen uansett om det er havkajakk, elvekajakk eller packraft.
Hans drøye 83 000 følgere på Instagram tar ikke feil, dette er mannen som inspirerer!
Gjetter du hvem det er?

Vi snakker såklart om Tomasz Furmanek, og vi er heldige her i Padling, fordi vi har fått Tomasz inn som fast spaltist i magasin og her på nett!
I denne faste spalten deler han av sin kunnskap om utstyr, vinkler, lysforhold og hvor du tar best bilder alt etter hva du skal padle av farkost, og om du er alene på tur eller ei.

Staselig gjest på speilblank Hjørundfjord ble foreviget med et enkelt kompaktkamera! Hurtigrutens MS Nordlys sto stille og ventet på passasjerer da Tomasz Furmanek kjapt knipset dette bildet, et bilde som Hurtigruten har brukt i flere kampanjer!

Tomasz Furmanek ble født i Polen 1974, og er oppvokst i Bergen. Han jobber ved Havforskningsinstituttet i Bergen med bioinformatikk og programmering, og har padlet havkajakk siden 2004. Du ser han oftest med GoPro 10 og Sony RX100 V når han er ute i kajakken selv, og Nikon speilreflekskameraer og droner når han foreviger andre som padler og han selv står på land. Tomasz samarbeider blant annet med GoPro, NRS, AquaBound, og WIG kayaks. Du finner han som «tfbergen» på Instagram.

I årets første magasin hjelper han oss med å velge hvilket kamera vi bør ta med på padleturen.
Her guider han oss gjennom det gode og mindre gode med mobilkamera, actionkamera, kompaktkamera og systemkamera med supre og dyre linser!

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy