2721 Views

Kjenner du noen? Eller kanskje har du opplevt det selv?

I en rekke artikler her på www.padlesiden.no tar vi opp temaer som er litt mer alvorlige enn du kanskje er vant til å lese om i sammenheng med padling. Til nå har vi snakket om kano- og kajakk-ulykkesstatistikk de 20 siste årene her i landet, vi har snakket med Fredrik som ble reddet 4 timer etter at han veltet i kajakken, og vi har hørt hvordan det var da Linda bli påkjørt av båt på padletur. Det kommer en ny artikkel ut hver mandag.

Februar 11, 2022
Skrevet av:

Laila Johanne Reigstad

Vi har lagt ut linker til alle disse artiklene under slik at du har de samlet.
Men, før du begynner å lese disse har vi lyst til å spørre nettopp deg om noe.

 

Tekst: Laila Reigstad, redaktør
Foto: Kristoffer Vandbakk og Linda Stensnes

Har du hatt bruk for hjelp på din padletur?
Eller kjenner du kanskje noen som har det?
Kanskje måtte man få hjelp via mobiltelefonen, 113-appen, andre nødapper, ringe Redningsskøyte, bruke VHF´en, eller kanskje bruke nødknapp på satellitkommunikasjon fra Garmin?

Vi ønsker å komme i kontakt med deg/dere som har kommet ut i en situasjon der hjelp måtte hentes inn utenfra. Hvorfor? Jo, for å få klarhet i om alle disse «duppedingsene» vi har hengende i padlevesten eller liggende i dagsluken virkelig gir hjelp når man trenger det!

Det er gjort noen tester med sattellitbasert kommunikasjon der hjelpen kom etter mindre enn en time. Men, dette er tester, der både sender og mottaker vet at det kommer et nødanrop og når det kommer.

Vi ønsker å finne ut om nødkommunikasjonen fungerer i praksis når du er på padletur og trenger hjelp.
Vi ønsker å formidle om det fungerte å be om hjelp.Du trenger ikke stå fram hverken ved navn eller på bilde. Ta gjerne kontakt med redaktør på laila.reigstad@gmail.com

Linda ble påkjørt av en fritidsbåt! Les hennes historie da kajakken knakk i to, men bårføreren kjørte videre! Foto: Linda Stensnes.

Har du fått med dei at vi har en artikkelserie som heter «Bli reddet!»?
Det har til nå kommet ut tre artikler i serien.
Først ut er et intervju med dosent André Horgen ved Universitetet i SørøstNorge. Han har kommet med statistikk over alle dødsulykker i kano og kajakk i Norge de 20 siste år. Gjennom hans arbeide kan man trekke ut hva  som går galt, på et overordnet nivå. Dette kan man lære mye av. Artikkelen kan du lese HER!

I neste artikkel møter du Fredrik som var ute på en kort søndagstur, en tur som endte med at han lå 4 timer i 4 graders sjøvann. Han ble reddet ved en tilfeldighet! Les Fredriks opplevelse HER!

Neste artikkel handler om det vi alle frykter: Å bli påkjørt av båt når du er på padletur. Det ble Linda og hennes venninne, midt på lyse fine sommerdagen. Les deres historie HER!

På mandag kommer neste artikkel i serien ut. Her kommer en helt ny vinkel på kajakkpadling. Gled deg til kunnskapsøkning!

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy