2299 Views

Padling 6 i salg

Hovedbilde tatt av Ron Fischer, som viser elvepadling på Blakkåga. Padling 6 ligger nå ute for salg i Narvesen, så her er det bare å løpe og kjøpe! Du vil finne en innholdsrik utgave, som har smakebiter av både elvepadling, havpadling, tester og annet relevant padlestoff. Under gir vi noen smakebiter på innholdet.

Desember 19, 2016
Skrevet av:

Edmund Mongstad

Helgelandsperle av de sjeldne

Blakkåga renner fra Svartisens østside, og ned til Langvatnet i Rana kommune. For den som liker å studere kart er det umulig ikke å legge merke til denne parallellelva til Glomåga – vassdraget som spektakulært nok deler Svartisen i to. Mariann Sæther har vært der sammen med gode venner, og hun guider oss gjennom vassdraget.

Oru kayak Coast – brettekunst blir kajakk

oru6

Kajakken er dønn forutsigbar i krengingskurven. Veldig lett å utnytte skrogets egenskaper ved kanting. Coast glir overraskende godt i turfart på 3-3,5 knop. Noe større fart er ikke et alternativ. Foto: Hallvard Torp.

Da jeg fikk låne denne kajakken første gang i juni og pakket den ut ved vannkanten ble jeg rett og slett overveldet av konstruksjonen. Så enkelt og genialt, og så langt fra noe noen hadde tenkt på før. Den følelsen har jeg fremdeles etter å ha padlet denne kajakken endel ganger i sommer og høst. Det skriver Hallvard Torp i en grundig test av denne spesielle kajakken.

Lange kryss

imgp5726

Stille vær og stemningsfull kveldståke danner rammene om hjemkomsten. Foto: Karsten de Lange.

Havet glinser i morgensolen – jeg ser ingenting – lukker nesten øynene og padler rett ut, inn i soloppgangen. Det er fabelaktig bare å padle rett frem, langt ut – lengre ut enn noen gang før. Den følelsen vil jeg fortsette med å ha. Den skal fortsette inntil jeg ikke orker mer. Jeg vil padle lengre enn noensinne, skriver Karsten de Lange i denne lærerike artikkelen om det å krysse vide fjorder, og om å ta forholdsregler før du gjør det.

Hett og tett på Indias millioner

_dsc4899

Engelske Anna Perkins padlet energisk langs kanalene selv om det var hennes første padletur. Bildet viser at mye av padlingen foregår i skyggen av trærne, og derfor er ikke varmen så avskrekkende. Foto: Stein Lorentzen.

Varmt og fargerikt, med 900 kilometer av kanaler tilgjengelig for padlere. Keralas Backwaters i India er en lagune som har vært trafikkert av kanoer i tusener av år, men fortsatt er kajakkpadlere en ukjent gruppe. Dette er et mulighetenes kanalsystem for dedikerte padlere som ønsker sterke opplevelser tett på natur og mennesker, skriver Stein Lorentzen i en større artikkel fra området.

Øvrigt innhold i Padling 6.216: 

6 Verdt å vite 1

GoPro Hero 5 Black

7 Verdt å vite 2

Skim tilbake hos Eian

8 Verdt å vite 3

Reed reserveluker

11 Verdt å vite 4

Norwegian Wood Paddles

22 Qajaq-treff

Grønlandsteknikk i fokus

26 Blinkskudd

Selvbygd smykke

40 Varmmat på padleturen

Fokus på fisk i ulike varianter

44 Selvbygging del 4

Luker, montering og siste finish

48 Lesertips

Havtaske fra Swimout

49 Testet og anbefalt

Thermacell varmesåler

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy