2657 Views

Bli med til eventyrlige Grønland

Bli med Hvitserk & Eventyrreiser og Padling på lesertur til Øst-Grønland i slutten av juli og du vil oppleve noe utenom det vanlige, som mektige breer, isfjell i alle slags former og fasonger, storslagen natur og mulighet for nærkontakt med dyrelivet både til lands og til vanns.

Januar 25, 2011
Skrevet av:

Gjesteforfatter

Turen går over 12 dager og omfatter ikke bare padling, mens også fotturer, besøk av fangslandsbyer og bading i Den blå lagune på Island.

 

Historisk var kajakk det eneste fremkomstmiddelet på Østkysten av Grønland. Men inuittene har sluttet å padle, og nå er det padlere fra andre deler av verden som ivaretar tradisjonen, riktignok med moderne havkajakker. Denne delen av verdens største øy er et eventyr av dype fjorder, dramatiske fjell, voldsomme breer som kalver, masse glitrende isfjell og kanskje sel og hval.

 

I løpet av seks dager blir Padling sine lesere tatt med innover spektakulære, smale fjorder med tinderekker som steiler flere tusen meter opp fra havet. Ofte starter padlingen når det er tåke eller lavt skydekke, men når været letter utpå formiddagen, mister du nesten pusten fordi naturinntrykkene blir som et sjokk for sansene. Vannet som kommer fra breene er grønt, sorte berg stuper ned mot havet og langs land ligger hvite sandstrender som perler på en snor.

 

Padling i vakre omgivelser på Grønland. Foto: Hvitserk & Eventyrreiser.

 

Turen er på i alt 12 dager, med to stopp på Island på vei til og fra Grønland. Det er også lagt inn en lengre fjelltur med overnatting. Overnatting blir det også i Tasiilaq på slutten av turen, før siste ferd går med helikopter tilbake til Kulusuk og flyplassen. På returen til Oslo blir det stopp og overnatting på Island, med anledning til et bad i 40 graders varmt vann i Den blå lagune.

 

Hvitserk & Eventyrreiser har laget en spesialpris for Padling sine lesere, som er på totalt 33.500 kroner. Dette inkluderer fly tur/retur Oslo-Grønland, innenlandstransport, hoteller, alle måltider, alt av fellesutstyr og vanntett ytterbekledning til padlingen. Avreise blir 27. juli med retur til Oslo 7. august. Turen har norsk, erfaren padleguide, og det blir maksimum 12 deltakere.

 

For nærmere informasjon og påmelding: www.hvitserk.no. Du kan også ringe: +47 23 21 30 70.

 

Bilder:

 

Grønland2010-2202:

På denne leserturen får du oppleve gedigne isbreer og mektige fjell. Foto: Hvitserk & Eventyrreiser.

 

Grønland2010-2228:

Spektakulær natur på Østkysten av Grønland. Foto: Hvitserk & Eventyrreiser.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy