2594 Views

Cupstemning i Bergen

Padling 4.12: Nå kunne nok arrangørene ønsket seg flere deltakere. Men de kunne ikke ønsket seg bedre vær, finere løype eller blidere padlere. 12 tur- og mosjonspadlere satte hverandre i stevne mellom Herdla nord på Askøy, og Lille Lungegårdsvann i Bergen sentrum tidligere i år. 

Oktober 31, 2012
Skrevet av:

Gjesteforfatter

I Bergen har padleklubbene slått seg sammen om Vestenfjeldske Padlecup. Dette er et nytt samarbeid mellom de aktive klubbene for å øke deltakelsen på turer og konkurranser på Vestlandet.  Det er fire løp som avsluttes med maraton i Austrheim i august.

 

Link til resultater og sak etter årets cup:

https://padlesiden.no/Nyheter/Velfortjent-vinner-av-plitter-ny-kajakk/

 

Mer pes enn tur

Bergenske turpadlere har nok ikke helt tatt utfordringen med lørdagstur med nummer på båten. Det blir litt mer pes i løp enn på tur, men de fleste har godt av å få opp takten på padleåren iblant. 

 

 

High five ved start i Giro de Puddefjorden. Merethe Eikefet og Audun Håland. I bakgrunnen Arne Eikefet. Det kan nevnes at Audun Håland er primus motor for Austrheim Rundt i Nordhordland 12. august. Foto: Torill Refsdal Aase.

 

Først ble Eidsvågrunden på 10 kilometer arrangert under svært friskt nordvestavær. Her var det god oppslutning og mange dyktige padlere fra 12-70 år. Mange hadde det ganske travelt, og i front slet de to tidligere aktive konkurransepadlerne Torgeir Toppe og Einar Dræggebø med å holde hverandre i sjakk. Flattvannspadlerne er selvsagt raskest og helt i sin egen klasse. Det er et godt og sterkt konkurransemiljø i Njørd Ro- og Kajakklubb for tiden. 

 

 

36 kilometer

9. juni sto så Giro de Puddefjorden på kalenderen. Der var det anbefalt tur- og havkajakk. Løpet er 36 kilometer, og følger en spennende rute mellom holmer og skjær nord på Askøy, før det bærer over Byfjorden og inn Puddefjorden til Storelungeren.

 

 

God oppslutning om kajakkurs inne på Store Lungegårdsvann. Vått blir det. Foto: Per Skarsvåg.

 

Turen går fra de vakreste kystidyller til urbane strøk i Puddefjorden med industri- og kaiområder og nye boligblokker på hver side, og med målgang like forbi Nygårdsbroen der fjellet Ulriken troner midt i mot ved innpadlingen. Suveren vinner var Morten Wergeland Hansen fra arrangørklubben. Han padlet på tiden 3:42:49.

 

Stresset ingen

For vanlige tur- og mosjonspadlere er det langt å padle 36 kilometer med nummer på vesten. Det blir verken pauser eller så mye anledning til å nyte naturen. Men det er som man tar det. Padleklubben stresset ingen, og folkene i følgebåtene nøt dagen og passet godt på alle.

 

Fikk prøve polo

Inne på Lille Lungegårdsvann ble det, i tillegg til maraton-løpet, arrangert grunnkurs i havpadling. Klubben har en aktiv kajakkpologruppe, som lot besøkende og forbipasserende prøve seg på kajakkpolo. Det var populært og flere nybegynnere fikk etterhvert godt tek på sporten. Noen små svømmeturer ble det også.

 

 

Disse to karene kom inn som nr. 2 og 3. Det ble et spurtoppgjør der Terje Kreybu t.h. braste over målstreken syv sekunder foran Audun Håland. Foto: Per Skarsvåg.

 

Når du leser dette har også Hjellestad Rundt gått av stabelen. Dette er et løp som har vært arrangert i mange år, og i fjor var det egen klasse for tur- og havkajakk for første gang. Siste løp i cupen, går i Austrheim, rundt i Nordhordland. Dette er et fullt maraton med alternativ på halvmaraton for de som synes 42 km blir for drøyt. Løpet starter 12. august kl. 10 fra Mastrevik Havsportsenter.

 

 

Morten Kirkebø fra arrangørklubben var ”på tur” sa han, og koste seg gjennom løypen. Foto: Per Skarsvåg.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy