2414 Views

NYTT: Artikkelserier med spennende og lærerikt innhold!

Denne våren og forsommeren vil vi komme med noe nytt her på padlesiden.no, nemlig artikkelserier. Disse artikkelseriene vil hver bestå av 3-6 artikler med spennende, lærerikt og tankefremmende innhold innenfor et bestemt tema.

Januar 26, 2022
Skrevet av:

Laila Johanne Reigstad

Artiklene skrives både av redaksjonen og av frilansere, og vil legges til litt etter litt utover våren.
Vi håper innholdet vil gi økning både i kunnskap og interesse, og lede til samtaler og diskusjoner rundt i padleNorge!

Artikkelseriene vi belyse viktige temaer innen padling, blant annet hvordan man er en god og trygg turleder for en glad gjeng som dette!

 

 

Vi starter opp med tre artikkelserier:

«Bli reddet!»

Denne artikkelserien vil handle om når det går galt, eller nesten går galt. Her kommer vi tett på fordi opplevelsene innimellom er fortalt av dem opplevde det. Vi skal også dykke ned i den helt ferske statistikken for ulykker innen kajakk- og kanopadling. Målet er å lære noe av det, både på et overordnet nivå og på detaljnivå, begge deler for å kunne relatere det vi lærer til vår egen padlehverdag.

Første artikkel i denne serien kom 31. januar 2022. Klikk på linket under!

«Det går veldig sjelden galt!
-En gjennomgang av dødsulykker i kano og kajakk fra 1988 til 2020″

«Padleskolen»
Dette blir gøy, folkens! Vi starter opp en helt ny greie for alle dere som er nybegynnere innen kajakkpadling! Her svarer vi på alt det vi selv lurte på da vi begynte å padle! Her kan du lett manøvrere deg rundt i temaene du er usikker på, og du får svar basert på både erfaring, dagens normer og dagens regler. Bare å glede seg!

Kommer våren 2022.

«Ledelse for kursholdere og turledere innen kajakkpadling».

Denne artikkelserien består av tre artikler, der to av artiklene kom høsten 2021, og del tre kom online her på padlesiden.no tidligere i januar 2022. Serien handler om hvordan man bør tenke, planlegge, og forberede seg når man leder grupper på padleturer. Innholdet er basert på International Sea Kayak Guide Association, ISKGA, presentert av en av sine egne, nemlig Kristoffer Vandbakk. Dersom du vil ha en introduksjon til ISKGA, så klikk deg hit http://www.iskga.com/

Alle de tre artiklene i denne serien ligger allerede ute her på padlesiden.no, så her er det bare å ta med kaffekoppen, sette seg i sofaen, klikke på linkene nedenfor og lære masse nytt!
God lesning!

 

Del 1: FORBEREDELSER.
Her får du vite hva du bør gjøre i forkant av turen du skal lede. Hvordan samle inn informasjon om padlekompetansen til deltakerne, for å kunne tilpasse turen og å delegere oppgaver.  Skal du som turleder gjøre alt? Er det oppgaver du fint kan delegere ut? Hvordan gi en deltaker en oppgave uten å vite om han eller hun er rett person for det som skal gjøres?

Del 2: PRAKTISK TURLEDELSE.
Her lærer du CLAP-modellen som er en nyttig modell å anvende til praktisk turledelse. CLAP står for communication, line of sight, avoidance og position. Som turleder skal man, til enhver tid, kunne kommunisere med alle, se alle og unngå farer. For å få til dette må din posisjon som leder være riktig. Og dette er ikke alltid lett i praksis!

Del 3: VED UØNSKEDE HENDELSER.
I denne artikkelen ser vi på hvordan vi systematisk kan tilnærme oss uønskede hendelser som for eksempel velt, skadet utstyr eller skadet padler. Vi gjennomgår blant annet huskeregelen STOP som deltakerne bør få kjennskap til, og huskeregelen SAFER for den som leder turen. Nasjonal og internasjonal redningstjeneste har huskeregelen Preach, Throw, Reach, Go. Her får du innsikt i den også!

Ta gjerne kontakt dersom du har noe på hjertet som passer inn under temaene.
Du når oss på padling@aboservice.no og merk gjerne med «Padling».

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy