3363 Views

Slik finner du det beste lånet til nytt utstyr

ANNONSE: Når du skal låne penger, uansett hva formålet med lånet er, så er det en ting som er veldig viktig og det er å finne det lånet som gir deg best vilkår. Det er rett og slett fordi det koster penger å låne penger, og dermed kan forskjeller i størrelsen på renter og gebyrer ha mye å si for hva du ender opp med å betale for ditt lån.

August 24, 2018
Skrevet av:

administrator

Når man skal låne penger til nytt utstyr, er en mulighet å benytte seg av et lån uten sikkerhet. Dette er et lån hvor du ikke trenger å stille eiendeler eller eiendom til sikkerhet. På Matchbanker.no kan du finne lån uten sikkerhet, og sammenligne dem, så du kan finne det lånet uten sikkerhet som passer best til dine ønsker og ikke minst din økonomiske situasjon.

 

Renter og gebyrer

Dersom du tar en kikk på nettsidene til de ulike bankene, så vil du fort se at det står et eksempel der som viser hva det kan koste å låne en bestemt sum med penger. Her står det noe om nominell rente og gebyrer samt nedbetalingstid.

De ulike lånetypene har ulik nedbetalingstid, og er snakker vi om så store forskjeller som noen måneder eller et år for smålån, opptil femten år for forbrukslån og opptil 30 år for boliglån. Renten på et boliglån kan være på noen få prosent, mens renten på et forbrukslån kan komme opp i ti til femten prosent og høyere. Når du tar opp et lån blir det lagt til et etableringsgebyr og ved siden av dette kommer det termingebyr hver måned. Den nominelle renten pluss etableringsgebyret pluss termingebyret er det som til sammen utgjør den effektive renten. Når du vil vite hva et lån kan komme til å koste deg er det den effektive renten du skal se på, og sammenligne hos flere långivere.

Det er dog hele tiden viktig å ha i bakhodet at renten fastsettes individuelt etter at banken har foretatt en kredittsjekk. Sammenligner du bankenes generelle rente på hjemmesiden deres sier dette kun noe om hva lånet kan komme til å koste deg. Hva det faktisk vil koste får du vite når du sitter med et personlig tilbud i hånden.

 

Innhenting av tilbud

Du finner det beste lånet for deg ved å sjekke ut flere banker og innhente flere tilbud. Det første du bør gjøre er å finne frem til ulike banker og finansinstitusjoner som du mener har et tilbud som passer deg. Du har mange å velge mellom, for Norge er et attraktivt marked. Husk å se på den effektive renten, slik vi snakket om over her, og sjekk også om det inngår andre fordelaktige vilkår som forsikringer eller mulighet til raskere nedbetaling uten ekstra gebyrer.

Når du har laget deg en liste over aktuelle banker, kan du sende inn søknader til hver enkelt av dem. Dette gjør du på nettet ved å fylle ut skjemaet bankene har på hjemmesiden sin. Når du så mottar tilbudene må du ta en kikk på den effektive renten, tilbudt lånebeløp og nedbetalingstid før du bestemmer deg. Tilbud fra banken er uforpliktende og du velger selv om du vil godta ett eller ikke.

 

Få hjelp av en sammenligningstjeneste

Synes du dette hørtes veldig tidkrevende ut? Det er liten tvil om at det tar sin tid å lete seg gjennom jungelen av banker og gode tilbud. Løsningen på det hele er å bruke en sammenligningstjeneste eller låneformidler, som de også kalles. Disse jobber på litt ulike måter, men felles for dem er at de gjør det aller meste av jobben for deg. I stedet for å søke hos mange banker, sender du inn en søknad til sammenligningstjenesten. De tar så på seg jobben med å sjekke markedet og finne det eller de lånene som passer best til deg. Matchbanker.no er nettopp en slik tjeneste, og den er helt gratis. Den koster deg ingenting og sparer deg for mye tid. Dette er derfor markedets mest effektive måte å finne det beste lånet på.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy