5219 Views

Bli kjent med Aqua-Bound Padleårer

Desember 10, 2019
Skrevet av:

Gjesteforfatter

Av Andrew Stern

 

Hva er historien bak Aqua-Bound?

Joe Matuska fikk sin første padleåre og kajakk i 1973 i gave for å ha bestått avgangseksamen. Første forsøk gikk ikke så bra. Han tilbrakte mer tid i vannet enn i kajakken. Han kom slukøret hjem med brukket åre og skadet båt. Men selvbildet var ikke ødelagt. Joe tenkte som så at en fyr som har studert mikrobiologi og bestått eksamen må være i stand til å reparere en brukket åre og en ødelagt båt. Før han visste ordet av det hadde han en ny hobby som ble starten på en lang karriere innen sportspadling. I 1991 stiftet han selskapet Aqua-Bound i Surrey i den kanadiske provinsen Britisk Columbia.

Selskapet produserte padleårer beregnet på røffe elvestryk så vel som for kosepadling i stille farvann. Aqua-Bound ble raskt den ledende produsenten av plastblad padleårer. Joe brukte mye av arbeidstiden på telefonen og økte omsetningen gjennom kundeservice av ypperste kvalitet.

På slutten av 2008 solgte Joe Aqua-Bound Technologies til Branches LLC og selskapet ble flyttet til Osceola i den amerikanske delstaten Wisconsin. Der blir Aqua-Bounds padleårer laget for hånd den dag i dag. Det er viktig for selskapet Branches å ta vare på tradisjonene fra Aqua-Bound med førsteklasses kvalitet og service. Den som skaffer seg en Aqua-Bound padleåre vil oppleve et løft på vannet.

 

Hva skiller Aqua-Bound fra alle de andre produsentene i verden?

Amerikanske produsenter – Selv om vi er verdens største produsent av padleårer for både kajakker og stand-up padlebrett så er vi fremdeles et privateid selskap i det nordvestlige hjørnet av Wisconsin. Her bruker vi mye av tiden på å utvikle design, utvikle og teste nye modeller og perfeksjonere hver og en av våre modeller. Når alt er gjort går vi tilbake til start og ser om det er mulig å gjøre dem enda litt bedre. Lettere kanskje, stivere, smartere, mere slitesterke eller stiligere. For kundene våre er årene blitt som turkamerater både på korte og lange ekspedisjoner.

Opptatt av service – For oss er ikke ordet «service» en plakat på veggen i kantinen eller en klisje sjefene lirer av seg på møtene. Vi tar service på alvor. Det er det som motiverer oss til å møte på jobben hver dag. Vi bruker tusenvis av dollar på å prøve å tilby best mulig service. Det ligger i vår DNA. Målet vårt er å yte den beste service av alle i hele utendørsbransjen. Det betyr å gi det lille ekstra, være litt lenger på jobben, lytte istedenfor å prate.

Kvalitet – Hver eneste komponent i padleårene våre er laget at materialer som er de mest holdbare, veier lite og er miljøvennlige. Vi har testet hver komponent og vet at årene er laget av det beste materialet og den beste designen mulig. Når du er på vannet skal du kunne stole på padleåren uansett hva som skjer.

Padlere bygger padleårer – De fleste små private foretak starter med en grunnlegger som har et problem når det gjelder livsstil eller hobby. Og nærmest som en dyd av nødvendighet lager vedkommende produktet han eller hun mangler selv. Slik ble selskapet vårt til også. Men – det som gjør padleårene våre så gode er at nesten hver eneste ansatt hos oss er aktiv padler. Vi designer produktene basert på egne erfaringer og lager dem for å gjøre sporten vi elsker enda bedre.

 

Hva er nytt?

I 2018 lanserte vi padleårene Whiskey og Tango av enten karbon eller glassfiber. Med en vekt på 652 gram (karbon) og 737 gram (glassfiber) er de to de letteste og mest strøkne padleårene vi noen gang har laget. Vi la mye arbeid i design og form på bladene og endte med et ferdig produkt ulikt alt annet padlere har sett komme fra Aqua-Bound. Salget har vært så strykende at vi har måttet kjøre både natt- og helgeskift for å møte etterspørselen. Vi er utrolig takknemlige for den positive responsen vi har fått både fra de som selger produktene våre, fra hobbypadlere så vel som fra sponsete atleter.

Vi har nå også introdusert nye valgmuligheter og modeller innen porteføljen vår, en komfortabel bent shaft (bøyd skaft) og en 4-piece breakdown, som er en sammenleggbar variant. Vi legger alt vi har i padleårene våre og leter hele tiden etter praktiske opsjoner for alle som padler. Uansett om man ønsker å padle med mindre slitasje på vrist og albuer, om man er på vei til sin drømmedestinasjon eller om man bare er ute etter en enklest mulig padleopplevelse så har vi det som trengs.

Hensikten vår med bøyd skaft-åren er å bruke vår ekspertise til å skape en åre hvor man padler aller mest effektivt. Med dette skaftet får vristen en mer naturlig stilling, hvert padletak blir mer uanstrengt og morsommere. I utviklingsprosessen analyserte vi tre forskjellige typer padleårer, for kvinner og menn, med fokus på hvordan fasong og bevegelse påvirket selve padletaket. Vi studerte til og med posisjonen til handgrepet på skaftet for å gjøre det enda mer behagelig for padleren. Motivasjonen var hele tiden å lage kajakksportens mest behagelige padleåre med bøyd skaft.

Vi tror en av de viktigste detaljene til det bøyde skaftet er det ovale, asymmetriske, triangulære skaft-håndtaket som er designet og skapt for å sitte som hånd i hanske mellom fingrene på padleren. I tillegg er skaftet laget av 3K Weave karbon som er ett av letteste materialene som finns. Materialet er i tillegg så slitesterkt at det overgikk våre forventninger. Karbonåren veier 723 gram og glassfiberåren 808 gram. Det betyr at vi tilbyr de letteste årene på markedet når det gjelder padleårer med bøyd skaft.

4-piece breakdown-utgaven er beregnet på det bærbare, sammenleggbare/oppblåsbare kajakkmarkedet. Hver del av åren er så kort som 51 centimeter. Derfor håper vi å se bilder av både vår Whiskey og vår Tango fra alle verdenshjørner. Og samtidig hjelpe padlere med å krysse av destinasjoner på sine must-do-lister.

For den som ennå ikke har prøvd en Whiskey padleåre, så er det greit å vite at den finns i både karbon og glassfiber. Whiskey-utgaven er designet for høyvinklet padling fremover, optimal for kontrollerte padletak og for høyenergi-padlere. Tango-utgaven finns også i karbon og glassfiber. Den har et effektivt lav-vinklet blad ideell for padling i stille vann. Alle kajakkmodellene er laget av eksklusiv 100% karbon Posi-Lok anboring. De er tettsittende, uten slingring, ingenting er av metall (noe som eliminerer rustangrep) og de er utstyrt med et intuitivt lukkesystem som krever lite vedlikehold.

 

Hvem bruker Aqua-Bound Padleårer

Tomasz Furmanek (Bergen, Norway)

Tomasz Furmanek (Bergen, Norway)

William McCluskey (Orkanger, Norway)

William McCluskey (Orkanger, Norway)

Laila Johanne Reigstad (Sotra, Bergen, Norway)

Laila Johanne Reigstad (Sotra, Bergen, Norway)

Hans-Petter Frøhaug (Alta, Norway)
Hans-Petter Frøhaug (Alta, Norway)
Jalle Alex Stjernberg (Göteborg, Sweden)

Jalle Alex Stjernberg (Göteborg, Sweden)

Jonas Alexandersson (Mellerud, Sweden)

Jonas Alexandersson (Mellerud, Sweden)

Marianne Nysted (North Zealand, Denmark)

Marianne Nysted (North Zealand, Denmark)

David Horkan (Ballina, Mayo, Ireland)

David Horkan (Ballina, Mayo, Ireland)

Rachel Bott (Pembrokeshire, Wales)
Rachel Bott (Pembrokeshire, Wales)
Ken Whiting (Beachburg, Ontario, Canada)

Ken Whiting (Beachburg, Ontario, Canada)

Adam Constantine (Saint John, NB, Canada)

Adam Constantine (Saint John, NB, Canada)

Pete Lavigne (Saint John New Brunswick, Canada)

Pete Lavigne (Saint John New Brunswick, Canada)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy