3024 Views

Vi tar bølgen

September 27, 2023
Bølgefestivalen i Nevlunghavn 2022
Skrevet av:

Marte Ostmoe

Stedet er Nevlunghavn, havet er for alle og høsten gir skum på toppene. Velkommen til årets bølgefestival!

– Er du klar for den kalde flotte tiden på vannet? spør og Eian Fritid. De melder at det på Bølgefestivalen  i Nevlunghavn i Vestfold, aldri er lansert en lignende smørbrødliste. Det er Norges Padleforbund som er hovedarrangøren bakbølgefestival. Programmet er omfattende og listen over aktuelle aktiviteter er så lang at du antagelig ikke rekker å huke av alt. Fra å være et enkelt lite treff for spesielt interesserte, har arrangementet vokst – nesten over sine bredder, i alle fall over de fleste skjær og høyeste bølgetopper.

Ro i ruskevær: Bølgefestivalen inviterer både debutanter og viderekomne og. Åpner for kompetanseheving og erfaringsutveksling. Foto- Kristoffer Vandbakk

Topper lista

Bølgene feires tradisjonen tro andre uka i oktober. Nærmere bestemt 13. 14 og 15. oktober. Til Gurvika i Nevlunghavn i Vestfold kommer dyktige instruktører og en rekke entusiaster. Ved noen av kursene kan du komme som debutant. Andre tilbud er til for deg som vil avansere. Det er introduksjon i surfekurs, men også metodelære for viderekommne. Det er bråttkurs en og bråttkurs to. Det er rullekurs for både nybegynnere og øvede, bølgekurs og langtur under krevende forhold.  Alt dette formidles av dyktige instruktører.

Del og delta

Som på festivaler flest er et likevel ofte det sosiale som veier tyngst. På Bølgefestivalen i Nevlunghavn treffer du likesinnede. Søndag er det også satt av tid til erfaringsdeling for aktivitetsledere, samt erfaringsutveksling og trening. Ikke minst inviteres det til såkalt «nerdete» tilnærming til styresak og svingteknikker. Alt dette altså mens blå bølger fra Skagerrak vasker skjær og holmer, slår mot land, gir nye utfordringer og frister med boblende skum.

Klyngepadling: Skjær og holmer utenfor Nevlunghavn gir perfekte forhold. Foto: Harald Rishovd

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy