2848 Views

Vega Challenge

Har du lyst på en padletur i spesielt vakre omgivelser i sommer kan du ta en tur til Vega på Helgelandskysten. Her er det også mulighet til å delta i Vega Challenge, en padlekonkurranse for padlere på de fleste nivåer.

Juni 22, 2020
Vega Challenge ønsker velkommen til padlesamling og konkurranse i juli. FOTO: JOHN-HELGE BREIVIK.
Skrevet av:

administrator

Selv var jeg med i 2017 og hadde en veldig fin helg der i begynnelsen av september. Nå er konkurransen flyttet til tidlig i juli (10.-11.) og kan derfor kanskje være mer aktuell for søringer. I 2017 måtte konkurranseløypen legges om på grunn av vind og forkortes en del, det vil si til 32 kilometer, mens den lengste distansen vanligvis går rundt hele Vega og er på 46 kilometer.

Artikkelforfatteren underveis i fjorårets Vega Challenge. FOTO: OLA A. DAVIDSEN
Artikkelforfatteren underveis i fjorårets Vega Challenge. FOTO: OLA A. DAVIDSEN

Etter rundt fire timer i kajakken og en andreplass på resultatlisten, ble vi godt mottatt i målområdet og fikk bevertning av beste merke. Om kvelden var det premieutdeling, fest med dans til levende musikk og utmerket mat og drikke. Det blir tilsvarende arrangement i år. Vega har mye å by på, også for dem som ikke padler. I verdensarvområdet er det 6500 øyer, holmer og skjær, og et paradis for padlere.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy