3467 Views

-Stor biceps, liten rumpe!

De spreke oldemødrene Bergliot Strøm (66) og Ilene Chanon (60) padlet i sommer fra Bergen til Kvalsund. Hvorfor? – Vi tenker at hvis drømmene ikke får folk til å le, så drømmer du ikke stort nok, flirer de to padlerne!

August 03, 2022
Skrevet av:

Laila Johanne Reigstad

Rett før 17. mai startet de to oldemødrene Bergliot Strøm og Ilene Chanon på sin padletur fra Bergen til Kvalsund i Troms og Finnmark.
De var på tur i 75 dager, men 19 av dagene lå de værfast. Deres antagelser om at turen skulle være rundt 1800 kilometer lang kom til å stemme særdeles bra, for ved ankomst Kvalsund 27. juli hadde de tilbakelagt 1835 kilometer! Det ble 32.7 kilometer i snitt per dag.

De innrømmer at de var litt irritert på hverandre innimellom, men var nødt til å bli venner igjen for den ene hadde telt og soveposer i sin kajakk, mens den andre hadde maten!

-Vår tur bestod av totalt mellom 900,000-1.100,000 padletak, noe som resulterte i store biceps og mindre rumper, forteller det to sprudlende damene inne på sin blogg! Bildet er tatt av damene selv.

 

3 på topp anbefalt videre lesning:

1) Les oldemødrenes blogg HER!
Avisa Nordland gjorde et intervju med de spreke oldemødrene to uker før de kom frem til målet. Les intervjuet HER (krever abo).

2) Og glem ikke Daniel Salbu, som nettopp har fullført sin padletur fra svenskegrensen til Grense Jakobs Elv, og samlet inn over 100 000 kroner til Redningsselskapet! HER kan du lese hans blogg!
Salbu vil snart fortelle om sin imponerende tur her i Padling!
3) Norge på langs. Les HER vår artikkel fra forsommeren om seks personer som har padlet Norge på langs, om hva de planlagte og hvordan det gikk i praksis! Om de startet i sør eller nord og alt det uventede som skjedde underveis!

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy