652 Views

Se hun padler!

Februar 12, 2024
Skrevet av:

Marte Ostmoe

Kalenderen sier at det er morsdag. Mors dag bør det være hver dag. Hver dag er mors dag. Men hvorfor padler hun da ikke mer? 

De fleste padlere er menn. Det er ikke et stort problem. Det er flott for dem. Men hva ligger til grunn for den litt skjeve fordelingen? Padling er ikke bråkete. Padling er ikke tungt. Padling er ikke en typisk patriarkalsk aktivitet. Ingen menn padler vel med det for øye å ta vare på storfamilien? Det er heller ikke hans formål å hente inn dagens middag. De færreste padler og fisker samtidig. Dessuten kan jo også kvinner fiske, ja i flere kulturer er dette en av deres mange oppgaver.

 

Glade padlere
Søstre på sjøen: Padling passer også for mor. Foto: Lindsten_&_Nilsson

Når mor må UT

Hva er et da som gjør at kvinnene, de fleste mødrene, døtrene og alle damene blir på land? Spørsmålet er stort og svarene er mange. Noen av disse belyses i neste utgave av bladet Padling. Vi snakker om verdien av estetikk, samhold, gode grupper, milde ordre og ikke minst trygghet, trygghet, trygghet. En av hovedkildene i bladet er Laila Reigstad. Hun vil ikke bare ha søstrene sine med ut på havet – men ut i naturen generelt. Med en ny app FF, Feminint Friluftsliv, har hun ett mål i livet – å få flere kvinner UT! 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy