5065 Views

Samleside for surfski!

I denne artikkelen har vi samlet informasjon om surfski! Her finner du både kjøpsguide, tester, og utstyr, møt en verdensmester i surfski, lær om klubbuavhengige SeaDog Oslo og bli med på dannelsesreisen Dalsland kanot marathon!

Mars 31, 2022
Skrevet av:

Laila Johanne Reigstad

 

En guide gjennom jungelen!
Surfskiene kan deles inn i tre hovedtyper: De korte og stabile surfskiene, de lange, smale og middels raske surfskiene, og så de raske eliteskiene. Hallvard Torp har skrevet en strålende 10-punkts kjøpsguide for å hjelpe oss gjennom junglen av ulike surfski på søken etter den som passer oss best. HER kan du lese surfskiguiden!

Ror til surfski
Surfski kommer med ror, og det i ulike lengder, bredder og vinkler! Hvilket ror du bør bruke avhenger av hvor du padler og om du er ute etter fart. HER har du forklaringene på hvilket ror du bruker til hvilken tid!

Les om hvilket ror som er best til de ulike surfskiturene! Foto: Hallvard Torp.

SeaDog Oslo
I april 2015 startet Einar Kjerschow og Sune Wendelboe opp det ukentlige surfskiracet SeaDog Oslo, og racet er nå i starten av sin 8. sesong! Det arrangeres over 20 løp hvert år, og verdensstjernene har på rekke og rad kommet til Oslo og delt sin kunnskap. Hovedbildet i artikkelen er Sune Wendelboe kledd for fest i sammenheng med SeaDog Oslo! HER kan du lese om SeaDog Oslo!

Dalsland Kanot Marathon
Dette er verdens største padlekonkurranse med over 400 deltakere fra mange nasjonaliteter. Det padles kajakk, kano og SUP. Dalsland Kanot Maraton er en del av Classic Canoe World Seriers som samler flere maratonløp over hele verden. Arrangør er stiftelsen «Camp Dalsland». Hallvard Torp var en av de som satset på å fart gjennom hele løpet. Her kan du lese hans opplevelse av disse 56 kilometrene, inkludert 4 overbæringer, om da det var nødvendig å ta fram Snickersen da to kilometer gjenstod, og om antiklimaxet mange føler ved målpassering! Torp har kalt opplevelsen «En syv timers dannelsesreise» og les den HER!

De som har ambisjoner om en god tid henger på hekkbølgene til kajakken foran. FOTO: CAMP DALSLAND.
De som har ambisjoner om en god tid i Dalsland kanot marathon henger på hekkbølgene til kajakken foran. Foto: CAMP DALSLAND.

 

Møt verdensmesteren Sean Rice!
Vi i Padling var heldige å få intervjue verdensmesteren Sean Rice fra Cape Town i Sør-Afrika da han var i Norge for å holde surfski-workshops i Oslo og Stavanger. Padling møtte han på Bygdøy like etter at Rice hadde surfet kontinuerlig i 2,5 kilometer utover Lysakerfjorden på bølgene fra Kielfergen, sammen med sine norske surfskivenner. Les HER intervjuet med verdensmesteren som mener at surfskipadling er en følelse!

Test av Think Kayaks Jet
Denne lekne surfskien er spesielt designet med tanke på mindre personer og padlerens idealvekt er mellom 35 og 70 kilo. Les Hallvard Torps test av Think Jet HER!

Test av Stellar SR Excel
Dette er en lett surfski med sine 11,3 kg og passer den større padleren med vekt 85-110 kilo. Les testen HER!

Test av Carbonology Sport Boost
Produsenten har hatt bølger og surfing i tankene med denne innstegsmodellen til surfskiverdenen, i tillegg til å ha laget plass til litt større rumper! Les testen HER!

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy