906 Views

Padleled Vestfold og Telemark

Padleleden Vestfold og Telemark består av over 700 kilometer med graderte padleruter langs kysten i Vestfold og Telemark, samt Telemarkskanalen. Rutene ligger fra Svelvik i nord til Kragerø, og fem padlehuker er kommet opp!

Mars 21, 2022
Skrevet av:

Laila Johanne Reigstad

Padleleden er et informasjons- og motivasjonsprosjekt der det tilrettelegges både for parkering, padlehuker, avfallshåndtering og drikkevansstilgang, men med færrest mulig inngrep i naturen.

Telemarkskanalen!
Padlerutene finner du fra Svelvik i nord til Kragerø. De nyeste rutene som er kommet til åpner nå i vår! Det inkluderer blant annet padleruter gjennom Porsgrunn, Bamle og Kragerø, samt Telemarkskanalen med sine sluseanlegg. I forsidebildet ser du et utdrag av informasjonen du finner om de ulike padlerutene. Bildet er hentet fra Padleled Vestfold og Telemark sine Facebooksider, som du finner HER.

Padlehuk-lokalitetene
Padlehukene er tegnet av arkitektselskapet Biotope, og finnes i flere ulike moduler med ulike størrelser. Hukene er åpne for alle og krever ikke booking. Det er fritt frem å overnatte i hukene, eller bare droppe innom underveis i padleturen. Per i dag er padlehukene på Bolærne og Ildverket i Færder, på Ølbergholmen i Larvik, og i Holmestrand ferdig. Flere nye padlehuker er under planlegging, blant annet i Tønsberg, i Tokke, Bamble, Porsgrunn, Kvitseid og Kragerø.

Den høyestliggende padlehuken i Padleled Vestfold og Telemark er på Sundenuten. Det er rundt en kilometer fra vannet. Du får er flott utsikt over Sundkilen og Kviteseidvatnet. Foto: Pål Kleffelgård, på Padleledens Facebooksider (Nov 2021).

Startet i 2018
Det er Fylkeskommunen som er initiativtaker og prosjektleder til Padleleden Vestfold og Telemark, og padleleden er blitt til som et samarbeid med kommunene og frivillige. I tillegg har Oslofjorden friluftsråd, fylkets padlemiljøer og Norges Padleforbund bidratt. Prosjektet startet allerede i 2018, og prosjektleder er Bård Andresen.

Ro-og padleleden Oslofjord
Vil du lese om Ro- og padleleden Oslofjorden så les Norges Padleforbunds artikkel HER!

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy