5128 Views

Oslo Rullefestival 2022

-Det er noe åndelig over rullefestivaler, og det må være luft i programmet, forteller primus motor for verdens første Oslo Rullefestival, Einar Knutsen. Sammen med en håndfull ildsjeler inviterer han til rullefestival 19-21. august på Breivoll Gård på Vinterbro, rett sør for Oslo sentrum!

August 03, 2022
Skrevet av:

Laila Johanne Reigstad

Oslo Rullefestival byr lørdag på rulleoppvisning i verdensklassen, og søndag blir det oppvisning i tau. På festivalen kan du melde deg på rullekurs, lytte til foredrag, bli inspirert, og nyte det å være sammen med andre rullere en hel sensommerhelg!

Breivoll Gård
-Vi har vurdert ulike steder å arrangere Oslo Rullefestival, forteller primus motor og formell arrangør Einar Knutsen. Festivalen bli holdt på Breivoll Gård, som tilhører DNT Oslo og omegn ved Breivoll friområde. Breivoll ligger rundt 20 kilometers kjøring sør for Oslo sentrum. Her blir det teltleir, eller hengekøyeovernatting, på anvist sted.

Non-profit arrangement
Oslo Rullefestival er et non-profit arrangement så deltakeravgiftene er lagt til et minimum. Dersom man ønsker så kan man melde seg på nybegynnerkurs i rulling, eller dersom du kan rulle allerede, så er det kurs for viderekomne der du kan videreutvikle deg og lære helt nye ruller. I utgangspunktet tar deltakerne med egne kajakker, men det vil være mulig å leie noen rullekajakker på kursene.

Det er noe fredelig over å se på folk som kan rulle! Det får du sjangsen til på Oslo Rullefestival. Foto: Laila J Reigstad

Fire ildsjeler
Den formelle arrangøren bak Oslo Rullefestival er Einar Knutsen, kjent som Eventyrpadleren.  -For å få dette til så har jeg med meg tre ildsjeler, deler Knutsen. Det er Jon David Jenssen, Inge Hanche-Olsen, og Fredrik Lindland. Vi gleder oss!

Rulle for hvalrossangrep!
Knutsen oppfordrer festivaldeltakerne til å komme fredag ettermiddag for å etablere teltleiren. Selve festivalprogrammet starter lørdag. Da blir det rulleoppvisning som inkluderer 32 ulike ruller, inkludert de mer avanserte rullene som for eksempel hvalrossangrep! Den som gir oppvisning er norske Jon David Jenssen, som er både grønlandsk-, nordisk-, svensk-, og norges-mester i rulling!

Det finnes over 50 ulike ruller som er navnsatt. Her har du de vanligste! Foto: Laila J Reigstad

Bygg-kajakk-konkurranse
Lørdag byr også på underholdning i form av en kajakkbyggekonkurranse av og med deltakerne. Den ferdige kajakken skal være sjødyktig med en padler ombord, kunne padles et visst antall meter, og til sist kunne rulles. På kvelden samles man rundt grillen og utveksler dagens læring! I tillegg blir det foredrag lørdag kveld.

I noen ruller bruker du ikke åren, men du har istedet med deg en stein på 5-7 kilo! Foto: Laila J Reigstad

Uhøytidlig
-Oslo Rullefestival 2022 blir den første i sitt slag i hovedstaden og vi starter rolig og uhøytidelig opp, forteller Knutsen. Det er en festival for de som er fasinert av rullen, de som ønsker å lære å rulle, og for de som kan rulle og som vil henge i miljøet, lære mer og få inspirasjon. Det kommer informasjon om påmelding, priser og program på Facebooksiden Oslo Rullefestival.

Magasinet Padling kommer til å være tilstede på festivalen.

Eventyrpadleren, Einar Knutsen, er primus motor for denne aller første Oslo Rullefestival! Han ønsker velkommen til Breivoll Gård 19-21. august! Foto: Eventyrpadleren.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy